Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Urfada bir ilk gerçekleşti !!!

Urfada bir ilk gerçekleşti !!!

( Ruha Haber Ajansı ) Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından 5-8 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen Çocuk Ürolojisi Çalıştayına ilgi yoğundu.

S.B.Ü Gülhane Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Cerrahisi ve Ürolojisi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhami Sürer ve Yeditepe Üniversitesi Çocuk Cerrahisi ve Ürolojisi öğretim üyesi Prof. Dr. Selami Sözübir davetli öğretim üyesi olarak çalıştaya katıldıkları operasyonlar ile destek verdiler.

Ankara, Eskişehir, Adıyaman, Elaziğ, Gaziantep, Diyarbakır başta olmak üzere çok sayıda doktor ve öğretim üyesi çalıştaya gözlemci olarak katıldılar. Çalıştay boyunca ameliyathaneden canlı olarak seminer salonuna yapılan ameliyatlar dev ekrana yüksek çozünürlüklü kameralar yardımıyla aktarılarak katılımcılara teorik ve pratik yaklaşımlar eğitim sözel ve görsel olarak eşzamanlı gerçekleştirildi. Çalıştay süresince çok sayıda zorluk derecesi yüksek, Avrupa ve Amerika’da dahi az sayıda merkezde gerçekleştirilen bu tip komplike  ameliyatlar Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde başarılı olarak gerçekleşti. Mesane exstrofisi, epispadias, hipospadias olarak adlandırılan üriner sistemin en kompleks anomalileri bu çalıştay süresince katılımcılara güncel bilgiler eşliğinde canlı cerrahi olarak sunuldu. Prof. Dr. İlhami Sürer “Ekstrofi vezika kompleks genitoüriner sistem hastalığı olup tedavisinde mutlaka çocuk ürolojisi, çocuk ortopedisi ve çocuk cerrahisi branşları multidisipliner olarak beraber çalışmalıdır. Bu olgularda idrar yolları ve genital yapı tamamen dış dünyaya açık olup çocuklarda tıbbi ailelerde ise sosyal yönden olumsuz etkilere neden olmaktadır.  Bu olgularda ana amaç ilk 2-3 günde mesanenin primer kapatılması, 1-2 yaş civarında genital yapının düzetilmesi ve 4-5 yaş civarında ise idrar tutma yeteneğinin oluşturulmasıdır. Bu tip olgular uzun yıllar profesyonel tıbbi desteğe ihtiyaç duymaktadırlar. Halk arasında peygamber sünnetli olarak bilinen hipospadias adını verdiğimiz diğer hastalık grubu ise daha sık olarak gözlenmekte olup hastalığın dereceleri, operasyon teknikleri, iyileşme süreçleri ve olası komplikasyonlar büyük farklılık göstermektedir. Bu nedenle başarısız geçen her ameliyat bir sonraki sürece olumsuz etki yapmaktadır. Bu olgularda deneyimli cerrahların operasyon zamanlaması ve teknikleri ile ilgili olarak doğru bir planlama gerçekleştirilmelidir”dedi.

Harran üniversitesi tıp fakültesi adına söz alan ve çalıştayı düzenleyen Yrd.Doç.Dr M. Erman Dörterler,“Harran üniversitesi çocuk cerrahisi ve ürolojisi ekibi olarak tüm bölgenin merkezi olmayı amaçladık.   Bu tip çalıştay,kongre,sempozyum  çalışmalarımız konusunda uzman  hocalarımızla beraber artarak devam edecek.”dedi.

Çalıştay Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Sarıışık ve Başhekim Doç.Dr. Emre Erkuş konuşmalarını takiben ödül töreni ile sonlandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan