Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / ‘Harran, Göbeklitepe’nin gölgesinde kalmayacak kadar değerlidir’

‘Harran, Göbeklitepe’nin gölgesinde kalmayacak kadar değerlidir’

(Ruha Haber Ajansı) Turizm ve Kültür şehri Şanlıurfa’da kazı çalışmaları, saklı kalmış hazinelere büyük katkı sağlıyor. Göbeklitepe’nin yanında Harran’ında büyük bir hazine olduğuna dikkat çeken Kültürel Mirası Koruma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Uğur Beyazgül,”Yeni buluntu eserleri heyecanla görme fırsatı bulduk. Harran’ın Göbekli tepenin gölgesinde kalmayacak kadar değerli.”dedi.

Harran’daki kazı çalışmaları yüzleri güldürüyor. Göbeklitepe ile birlikte Harran, Soğmatar ve kentteki birçok noktadaki çalışmalar; turizmcilerin, arkeologların, profesörlerin, tarihçilerin ve şehir halkının yüzünü güldürüyor.

BEYAZGÜL: YENİ BULUNTU ESERLERİ HEYECANLA GÖRME FIRSATI BULDUK

Kültürel Mirası Koruma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Uğur Beyazgül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,”Dünyanın en eski şehirlerinden.. tarımın ilk yapıldığı yerleşim.. astronomiden, matematiğe kadar önemli bilim adamları yetiştirmiş dünyanın ilk üniversitesine sahip medeniyet sahasında Cumartesi günü kurul başkanımız Ferhat Karagöz ve kazı başkanı Prof. Mehmet Önal’la birlikte kazı alanını gezdik..

YAKINDA YETKİLİLER TARAFINDAN AÇIKLANACAK

Yeni buluntu eserleri heyecanla görme fırsatı bulduk.. Harran’ın Göbekli tepenin gölgesinde kalmayacak kadar değerli ve  önemli bir marka olduğunu müşahede ettik..”ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan