Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Çoban: Kent Konseyi’nde Turizmcilerin Yer Almaması Üzücü

Çoban: Kent Konseyi’nde Turizmcilerin Yer Almaması Üzücü

(Ruha Haber Ajansı) Geçtiğimiz günlerde oldu bittiyle oluşturulan Biatçı Kent Konseyi’ne tepkiler sürüyor. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası Başkanı Müslüm Çoban, konseyde turizmcilere yer verilmemesine tepki gösterdi. Çoban,” Tarımdan sonra Şanlıurfa, bir turizm şehridir. Turizmcilerin olmaması bizleri üzüyor. Demek ki bazı şeyler göz ardı ediliyor.”dedi.

-TURİZM, FAZLA DÜŞÜNÜLMÜYOR

Oluşturulan Biatçı Kent Konseyi listesine tüm kesimlerden tepki gelmeye devam ediyor. Bölgesel Turist Rehberler Odası Başkanı Müslüm Çoban,”Son birkaç yıldır toplanamayan, başkanı seçilemeyen Kent Konseyi, Büyükşehir Belediye Başkanlığının çabalarıyla (!) toplandı. Yürütme Kurulu 12 kişiden 20’ye çıkarıldı. Şanlıurfa’nın gelişmesi, tanıtımı konusunda herkes bir görüş ifade ettiğinde turizm konusu açılır, görüş ifade eder. Urfa’nın turizm yönüne vurgu yapar. Yürütme Kuruluna ne turizmci nede bir dernek, vakıf, oda, ne de bir otelci, seyahat acentası.. Hiçbir turizmci yoktu. Buda insanı üzüyor. Yeni başkan seçilen Erkan Sözen ve ekibine başarılar diliyoruz. Evet, Şanlıurfa bir tarım şehridir. Tarımdan sonra Urfa, bir turizm şehridir. Turizmcilerin olmaması bizleri üzüyor.”dedi.

-KONSEYİNİN URFA’NIN ÇIKARLARINI DÜŞÜNEREK HAREKET ETMESİ GEREKİYOR

“Demek ki bazı şeyler göz ardı ediliyor, turizm fazla düşünülmüyor.”diyen Çoban, şöyle konuştu:” Herkesin ağzından turizm düşmüyor; ama iş icraata gelince insan üzülüyor. Spor camiasından da kimse yoktu. En genç nüfusa sahip illerin başında Şanlıurfa geliyor. Amatör Spor Kulüplerinden de kimse yoktu listede. Kent Konseyi, yaptırımı çok fazla olan bir kuruluş değil. Kurumlara, proje bazında önemli katkılar sunan bir mekanizma. Urfa’daki sivil toplumu harekete geçirecek mekanizmalardır. Kent konseyinin Urfa’nın çıkarlarını düşünerek hareket etmesi gerekiyor.

-ŞANLIURFA’NIN TURİZMDE ÖNÜ AÇIK

2017 yılında turizm, bölgede yaşanan gelişmelere bağlı olarak kaostan dolayı çok kötü idi. 2017 yılı güzel geçti. Yakında İstanbul’da fuar düzenlenecek. Dünyadaki 5 büyük turizm fuarından biridir. İç turizmde Şanlıurfa’nın önü açık. Nisan ayına yönelik rezervasyonlar bile alınıyor şu aşamada. Bu da güzel bir gelişme. 2018 yılında eğer olumsuz bir durum olmazsa 2017’ye nazaran bir ivme kazanmasını bekliyoruz. Göbeklitepe’nin de 2018 yılında açılacak olması turizm için olumlu bir gelişme.”

-FUARLAR ŞANLIURFA’NIN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR

İzmir’de yapılan Uluslararası Turizm Fuarı, kent turizmi açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Çoban,”Şanlıurfa’daki resmi kurumlarıyla ilgili kurumlarıyla, Rehberler Odası ile Urfa’daki turizm işletmeleri, otel, diğer seyahat acentaları ile birlikte bir standımız vardı. Fuarlar Şanlıurfa’nın tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. İzmir’de Göbeklitepe’nin tanıtılması çok güzeldi. Urfa’nın diğer kültürel varlıkları vardı. Sadece Göbeklitepe değil. Müzeler, Balıklıgöl, Halfeti, Harran, Ceylanpınar.. Şu aşamada ön planda olan Göbeklitepe’yi Türkiye’nin destinasyonları arasına koymak. Şanlıurfa standına tepkiler güzeldi. Birçok kişi, Göbeklitepe’nin açılmasını bekliyor. Çiğköfte ikramları yapıldı. Urfa’nın yemekleri çok güzel, meşhurdu.” İfadelerine yer verdi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan