Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Artık çocuklar Hacca gidemeyecek

Artık çocuklar Hacca gidemeyecek

(Ruha Haber Ajansı) – Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, yarın başlayacak olan Hac kayıtları ile ilgili İl Müftülüğü binasında önemli açıklamalarda bulundu. Müftü İhsan Açık, yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı karar göre artık 7-12 yaş arasındakilerin Hacca gidemeyeceğini söyledi.

AÇIK: TÜRKİYE ÇAPINDA 2 MİLYONU AŞKIN KAYIT BEKLİYORUZ

Vatandaşların uzun süredir beklediği 2018 yılı için Hac kayıtları yarın başlayacak. Hac kayıtları konusunda Şanlıurfalılara önemli bilgiler veren İl Müftüsü İhsan Açık, kayıtların 21-29 Aralık tarihlerinde yapılacağını hatırlatarak, “Hac ile ilgili ilk defa bu sene hacca gitmek istiyorum diyen kardeşlerimiz, 21-29 tarihleri arasında müftülüklerimize gelerek kayıt yapacaklar. Kayıt yaptırmazlarsa ocak ayında yapılacak olan kuraya katılamayacaklar. Türkiye çapında 2 milyonu aşkın kayıt bekliyoruz. Geçen yıl Urfa’da 40 bin kardeşimiz, kuraya girdi. Bu yıl artı olarak 8-10 bin kayıt bekliyoruz” dedi.

HER GEÇEN YIL HACCA GİDENLERİN SAYISINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

2015’te bin 33, 2016’da 1259 ve 2017’de ise bin 706 kişinin Şanlıurfa’dan hacca gittiğini ifade eden Müftü İhsan Açık, “Kuraya giren kişilerin 20’de biri hacca gidiyor. 19 kişi gidemiyor, 1 kişi gidiyor. Bazı kardeşlerimiz, bazı illerden az kişinin yazıldığını düşünerek oradan isim yazdıralım diyor. Hayır, oranlara göre kişiler belirleniyor. Oraya yirmi kişi kayıt yapmışsa 1 kişi gidiyor, burada 200 kişi kayıt yapmışsa 20 kişi gidiyor. Oranlamalar her yerde aynıdır” şeklinde konuştu.

“YENİ KAYIT YAPTIRANLA ESKİ KAYIT YAPTIRAN BİR TUTULMUYOR”

Yeni kayıt yaptıranla eski kayıtlı olanların bir tutulmayacağını ifade eden Açık şöyle konuştu:

“Yeni kayıt yaptıranla eski kayıt yaptıran bir tutulmuyor. Kura sisteminde şöyle bir işlem vardır; diyelim ki siz 10 yıl önce yazılmışsınız, bu sene kuraya girerken sizin isminiz 10×10, yani 100 isim olarak giriyor. 9 kez girmişseniz 9×9 kez, yani 81 kez isminiz oraya giriyor. Yani bu sene yazılan kişinin ismi 1 kere oraya yazılıyor ama yıllara göre fazla olan kardeşlerimiz kuraya daha fazla girmiş oluyor. Bu da daha önce giren arkadaşımızın şansı artsın diye yapılıyor. Başka da bir alternatifimiz yok. Kuradan başka bir çözümümüz yok.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan