Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Suriyeli doktorlar eğitim sertifikalarını aldılar

Suriyeli doktorlar eğitim sertifikalarını aldılar

(Ruha Haber Ajansı) – 15.01.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan geçici koruma sağlanan yabancıların çalışma izinlerine dair yönetmelik kapsamında sağlık tesislerinde çalıştırılması planlanan uzman hekimler için eğitim planı hazırlanması gerektiği yetkililerce bildirildi.

Söz konusu eğitim programına katılacak Suriyeli uzman hekimlerin eğitim plan ve değerlendirme raporu doğrultusunda Temmuz 2017 tarihi itibariyle eğitim almalarının sağlanması ve yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliğinin 89 uncu madde gereği çalışma sürelerine isabet eden tüm ihtiyaçlarının hastane ve bakanlık tarafından karşılanması uygun görüldü.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bildirilen hekimlere başhekim ve hastane yöneticisi tarafından birer eğitim sorumlusu hekim belirlenip eğitim programına alındı.

Eğitim programlarını başarılı bir şekilde bitiren hekimlere eğitim sertifikaları verildi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesi Başhekimi İbrahim Halil Hüdaverdi Keşküş konuşmasında, sosyokültürel olarak hiçbir farkımızın olmadığı, daha önce basit bir sınır olduğunu ve sadece dil farkının olduğu hekimlere bu eğitim ile birlikte ülkemizin bir nebzede olsa doktor açığını kapatacağını ve ülke ekonomisine katkı sunacağını belirti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan