Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa’da balık, ciğeri geride bıraktı

Urfa’da balık, ciğeri geride bıraktı

(Ruha Haber Ajansı) – Kebap Diyarı olarak bilinen Şanlıurfa’da son zamanlarda vatandaşlar kebap ve ciğeri bırakarak balığa yönelmeye başladı.

Sabah kahvaltılarında bile tüketilen, Ramazan’da sahur sofralarının vazgeçilmezi olan ve çoğu zaman Urfalıların tüketim listesinde en üst sıralarda yer alan ciğer şu sıralar yerini balığa bıraktı.

URFA’DA HER 3 AİLEDEN 2’Sİ BALIĞI TERCİH EDİYOR

Kış ayına girilmesiyle beraber avlanma da kısıtlık olsa bu durum Şanlıurfa’da balık tezgâhlarına ve balık fiyatlarına yansımadı. Hamsinin 10, palamudun 15 liraya satıldığı kentte vatandaşlar çoğu zaman balık tezgâhlarının önünde sıraya giriyor. Geçen yıl da balık tüketimi orta sıralarda seyrederken şu sıralar durum tam tersine seyretmeye başladı. Şanlıurfa’da her 3 aileden 2’si artık akşam sofralarını balıkla süslüyor.

URFALILAR EN ÇOK HAMSİYİ TERCİH EDİYOR

En çok balık türü ise fiyatı da uygun olması nedeniyle hamsi. Hamsinin Urfa’daki tezgahlarda satış fiyatı 10 lira. Ucuz ve sağlıklı olduğu için balığa yöneldiklerini kaydeden Urfalılar, bu ara fiyatların da normal olduğunu belirtti. Hamsinin aynı zamanda tercih edilmesinde ucuz olmasının yanında farklı nedenlerde bulunuyor. Hamsinin kılçıksız olması ve hazırlanmasında ekstra uğraş olmamasından dolayı Urfalılar en çok hamsiyi tercih ediyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan