Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz…

Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz…

(Ruha Haber Ajansı-Özel Haber) Ak Parti’de metal yorgunluk adı altında başlatılan belediyelerdeki görevden almaların Urfa’ya sıçrayıp sıçramayacağı merakla bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ardından Şanlıurfalı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de istifa etti. Şanlıurfa’daki belediyelerinde benzer durumların yaşanıp yaşanmayacağı bilinmezliğini koruyor.

NİHAT ÇİFTÇİ’NİN İSTİFASI ORTAYA ATILMIŞTI

Ülke gündemi belediye başkanlarının istifalarına endekslenmiş durumdu. AK Parti’deki istifalar, Şanlıurfa’da da aylar önce konuşulmaya başlandı. Bazı vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından Şanlıurfa’daki bazı belediye başkanlarının görevden alınacağı yazdı. Bir süre önce, bir kulis Twitter hesabı tarafından Atanmış Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin istifasının istendiği yazılmıştı; fakat bu iddia da asparagastan öteye gidemedi. Çiftçi, yaptığı açıklamada iddiaları yalanlamıştı.

SIRA GÜNEYDOĞU VE DOĞU İLLERİNDE Mİ?

Ayrıca, Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye, Harran, Akçakale, Siverek, Hilvan, Ceylanpınar, Birecik belediye başkanlarının istifasının istenip istenmeyeceği merakla bekleniyor.

HDP’Lİ BELEDİYELER KAYYUMLAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR

Halfeti, Viranşehir, Bozova ve Suruç İlçe Belediyeleri kayyumlar tarafından yönetildiği için böyle bir durum söz konusu değil. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti İstişare ve Değerlendirme toplantısında, yerel yönetimlerle ilgili önemli mesajlar verdiği öğrenildi. Belediyelere yönelik inceleme ve istifa çalışmalarının Batı illerinden sonra Doğu illerine sıra geleceği iddia edildi. İddia göre, yolsuzluğu tespit edilen, vatandaşların hizmetlerinden memnun olmadığı, 2019 seçimlerinde partiye zarar vereceği öngörülen belediye başkanlarının istifaları istenecek.

ERDOĞAN’DAN BELEDİYELERE İNCELEME TALİMATI

Toplantıda, ilçe teşkilat başkanları ve bazı ilçe belediye başkanlarının yaşadığı sıkıntıları dinleyen Erdoğan’ın, özellikle 2019 yerel seçimlerine vurgu yaptığı öğrenildi.

İLK DEFA CHP’Lİ BİR BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

İçişleri Bakanlığı, İstanbul’un Ataşehir ilçesinin Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı Battal İlgezdi’yi görevinden uzaklaştırdı. Bugüne kadar Demokratik Bölgeler Partisi’nin belediye başkanlığını kazanmış olduğu 82 belediyeye kayyum atayan İçişleri Bakanlığı ilk kez CHP’li bir belediye başkanını görevden aldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan