Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / “Durdurma” kararına rağmen trambüs inadı sürüyor

“Durdurma” kararına rağmen trambüs inadı sürüyor

(Ruha Haber Ajansı-Özel Haber) – Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin fantezi projeleri arasında yer alan Trambüs Projesi’ne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun durdurma kararı verdiği ancak buna rağmen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi’nin karara uymayarak projeye devam ettiği öğrenildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Nihat Çiftçi’nin şehrin intiharı olarak anılan proje ısrarları bitmek bilmiyor. Yanı başımızdaki Antep belediyenin hizmetleri anlamında Süper Lig’de top koştursun, Şanlıurfa ise hala mahalli liglerde mücadele ededursun…Nihat Çiftçi birkaç ay önce belediye binasında yaptığı toplantı da kent merkezine trambüs kuracağını açıkladı. Açıklamanın ardından şehir plancıları ve işi bilenler projenin yanlış olduğunu ve kentin bu projeyi kaldıramayacak durumda olduğunu söylese de kendi bildiğini okumaktan geri durmayan Başkan Çiftçi geri adım atmadı.

TRAMBÜS TARİHİ DOKUYA ZARAR VERECEK

Trambüsün yapılacağı alana bile bakıldığında aslında projenin bilir kişiler tarafından hazırlanmadığı ve sadece göz boyamak için yapıldığı açıkça anlaşılıyor. 63 Ring hattının bil dönüş yapmakta zorlandığı Haşimiye Meydanı ve çevresine metrelerce trambüs yapmak akıl karı değil. Öte yandan meydanın tarihi yönden sit alanı olmasından dolayı da Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yapılacak projenin çevreye zarar vereceğini beyan etmesi de Nihat Çiftçi’yi inadından vazgeçirmedi.

KURUL TRAMBÜSE “DURDURMA” KARARI VERDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Trambüs projesi, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun durdurma kararına rağmen devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin fantezi projeleri arasında yer alan Trambüs Projesi ile ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre trambüs’ün kurula takıldığı ortaya çıktı. Proje öncesinde projenin yapılabilmesi için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izni olması gerekiyordu. Proje tanıtımında Trambüslerin tarihi bölgelerden teller ile değil de bataryalar ile geçeceği söylenmesine rağmen söz konusu bölgelere elektrik direkleri dikme çalışmalarının başlaması üzerine, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu projeyi durdurma kararı verdi. Kurulu takmayan ve arkasına Büyükşehir Belediyesi’ni alan yüklenici firmanın karara rağmen projeye devam etmesi ise sabrı taşırdı.

DURDURMA KARARI VEREN ÜYELER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Durdurma kararı bir tarafadursun, Büyükşehir Belediyesi’nin inat uğruna neler yaptığı da gün yüzüne çıkmaya başladı. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na yakın kaynaklarından alınan bilgilere göre kurulda projeye durdurma kararını veren bazı kişilere mobbing uygulandığı öğrenildi. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kurul üyelerine baskı yapması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüğünü ve durdurma kararını veren birkaç kurul üyesinin görevden alındığı da gelen bilgiler arasında.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan