Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Eften püften daire başkanlıkları kurdular

Eften püften daire başkanlıkları kurdular

(Ruha Haber Ajansı) – Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi şehir için daha gerekli daire başkanlıkları varken adeta etten püften daire başkanlıkları kurdu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi “Büyükşehir” statüsü kazanalı 3 yıl oldu. Bu üç yıl içinde özellikle Nihat Çiftçi’nin başkanlığa gelmesiyle beraber şehir için ne bir somut adım atıldı ne de önemli bir projeye imza atıldı.

BİRİLERİ NİHAT ÇİFTÇİ’NİN AKLINI MI KARIŞTIRIYOR?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi göreve geldiği günden bu yana kent için hayati önem taşıyan projeleri bir kenara bıraktı ve halkın ifadesiyle fantezi projeleri hayata geçirmesin hesaplarını yapmaya başladı. Ancak bu aşamada akla “birileri Nihat Çiftçi’yi yanlış mı yönlendiriyor?” sorularını akıllara getirdi. Öyle ki Büyükşehir Belediyesi’nde işe gitmeden, proje yapmadan, herhangi bir yüksek lisans eğitimi almadan danışman göreviyle görev yapan bankamatik memurlarının sayısı hayli fazla…Hal böyle olunca Nihat Çiftçi’nin görev alanının farklı yönlere kaymasına şaşırmamak gerekiyor.

BU DAİRE BAŞKANLIKLARI GEREKLİ MİYDİ?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi daha önce bünyesinde 16 tane daire başkanlığı bulunduruyordu. Ancak Nihat Çiftçi ve kurmayları bu sayıyı yetersiz bulmuş olacak ki mevcut daire başkanlığı sayısını 19’a yükselttiler. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde daha önceden Şanlıurfa Belediyesi Mali Hizmetler, Bilgi İşlem, Zabıta, Kültür ve Turizm, İmar ve Şehircilik, Emlak ve İstimlak, Ulaşım Hizmetleri, Fen İşleri, Kırsal Hizmetler, Çevre Koruma ve Kontrol, Destek Hizmetleri, İtfaiye, Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, İnsan Kaynakları ve Eğitimi ile Yazı İleri ve Kararlar Daire Başkanlıkları olmak üzere toplam 16 daire başkanlığı görev yapıyordu. Ancak Büyükşehir yönetimi bu sayıyı yetersiz buldu ve bazı daire başkanlıklarının görev alanını genişleterek sayıyı 19’a çıkardı.

Yapılan yeni yapılanmaya göre Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’ndan Sağlık ve Sosyal Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan Etüt ve Proje Dairesi Başkanlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı oluşturuldu.

BİRİLERİNİ İŞE ALMAK İÇİN Mİ BU DAİRELER KURULDU?

Nihat Çiftçi’ye bağlı olarak çalışan belediye danışmanlarının sayısı hayli fazla… Ancak bu danışmaları diğerlerinden ayıran temel nokta ise işe gitmeden maaş almaları. Öyle ki danışman farklı projeleri olan ve kentin vizyonunu değiştirebilecek kişilerden seçilirken Nihat Çiftçi danışman seçerken bu kriteri dışarı da bıraktı ve kendisine birden fazla danışma tuttu. Üstelik bu danışmanlar işe gitmeden ve kente hiçbir değer katmadan maaş alan bankamatik memurları gibi çalışıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin işe gitmeden maaş alan bankamatik memurları akla gelince açılan bu 3 daire başkanlığının birilerine işe almak için açıldığı sorusunu akıllara getirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLERİ HEP YOK SAYIYOR

Daha öne defalarca engelliler için etkinlik düzenleyen Büyükşehir Belediyesi daha ay başında 3 Aralık Dünya Engelliler için etkinlik düzenlemişti. Ancak engelliler kendi günlerinde yok sayılarak kendilerine söz hakkı tanınmamıştı. Kent mimarisinde engellileri yok sayan Büyükşehir Belediyesi yeni kurduğu daire başkanlıkları içinde yine engellileri unuttu. Engellilere daire başkanlığı açmayı uygun bulmayan Büyükşehir Belediyesi şube müdürlüğü açmayı tercih etti.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan