Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden çiftçilere önemli uyarı

DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden çiftçilere önemli uyarı

(Ruha Haber Ajansı) Şanlıurfa’nın en önemli tarım merkezlerinden Suruç’ta geçtiğimiz aylarda yaşanan sıkıntılardan dolayı DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, bu yıl olası durumlara karşı tedbirlerini artırdı. Suruç’ta damla yâda yağmurlama sulama sistemini kurmayan çiftçilere gelecek sezon içinde kesinlikle su verilmeyeceği duyuruldu.

 DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:”Suruç ve günışık çiftçilerimize önemle duyurulur. Ayrıca 2018 yılı sulama sezonundan itibaren geçerli olmak üzere DSİ tarafından hazırlanan ve dsiurfasulamalari.com web adresinden duyurusu yapılan tarla içi sulama sistemleri ile ilgili olarak damla yâda yağmurlama sulama sistemini kurmayan çiftçilerimize gelecek sezon içinde kesinlikle su verilmeyecektir.

 SULAMA SEZONUNDAN ÖNCE HAZIR HALE GETİRİLMELİ

Tarla içi sulama sistemleri konusunda damla veya yağmurlama sistemi kurmadan kaçak yolla DSİ’nin izni olmamasına rağmen sulama yapan çiftçilerimize işletme ve bakım ücretleri tahakkuku %100 cezalı olarak (normal tahakkukun iki katı) uygulanacaktır. Çiftçilerimizin bundan dolayı mağdur olmaması için damla veya yağmurlama sulama sistemini sulama sezonundan önce hazır hale getirmeleri gerekmektedir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

1 Yorum

  1. Suruc yatirtepe koyunun batisinda bulunan r5 hattina daha su verilmemisken ve daha inşasi bitmeden yuzlerce ciftciye 2016 ya ait borc tahakkuk ettirilmis. Bu zulumdur. Gram su yokken pamuk ekmişiz güya. Dilekce verdik keşif yaptilar onlarda gorduler kuru tarim yaptigimizi. Yinede silinmedi. Bu zulme kim dur diyecek. Lutfen sesimizi duyurun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan