Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Taşeron işçiler destek istedi

Taşeron işçiler destek istedi

(Ruha Haber Ajansı) Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda istihdam için yapılan düzenlemenin kapsamına girmeyen taşeron işçiler, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığını ziyaret ederek destek istedi.

Parti binasında taşeron işçiler, İl Başkanı Mahmut Güneş ve Teşkilat Başkanı İbrahim Ocakoğlu’yla bir araya geldi.

HÜKÜMETLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK

İşçilerin sorunlarını dinleyen MHP İl Başkanı Mahmut Güneş, yaptığı açıklamada,” Türkiye genelinde kadroya alınmayan çok sayıda işçimiz var. Biz genelde de yerelde de bu işçilerimizin yanındayız. Kesinlikle ortada bir adaletsizlik var. Bu eşitsizliğin giderilmesi için hükümetle görüşmelerimiz devam edecek. İşçi arkadaşlarımızdan sabretmelerini istiyoruz.”diye konuştu.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI DAVRANILIYOR

“Hali hazırda hizmet veren şirketlerden TEİAŞ olsun, havaalanında çalışana kardeşlerimiz sisteminde çalışan kardeşlerimiz olsun bunlar bu yasanın içine alınmamıştır” diyen Güneş, şunları kaydetti:”Normal şartlarda baktığımız zaman, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı davranıldığı görülüyor. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem yerelde hem de genelde bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşlarımızla görüşeceğiz, bunu her zaman dile getireceğiz. Arkadaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Yine söylüyorum anayasadaki maddeye göre eşitlik ilkesine aykırıdır bu davranış. Normalde 1 milyon taşeron işçisi varken, bunlar içinde 50 bin kişi çıkarılacak olan bu yasanın dışında bırakılması, çalışanlar adına da kabul etmiyoruz. Netice itibarı ile baktığımızda arkadaşlarımızın çoğu genç bu alanda çalışanlar hep genç kesimden oluyorlar. Havaalanında ve TEİAŞ’ta çalışan kardeşlerimiz, baktığımızda en fazla çalışanların, en fazla sahada olanların bu grup olduğunu görürken bu haktan en fazla bunların faydalanması gereklidir. Sadece bu işte kendilerine yakın olanları alıp garip olan arkası olmayan kişileri saf dışı bırakması bu insani boyut olaraktan kabul edilmez. Biz teşkilat olarak bu alanla ilgili bütün çalışmaları yapacağız, değerli başkanlarla oturup onların dosyalarını alıp genel merkeze ileteceğiz.

KAPSAM DIŞINDA KALMAK BİZLERİ ÇOK ÜZÜYOR

GAP Havalimanı Sendika Temsilcisi Murat Karakeçili de, yapılan düzenlemede kendilerinin devre dışı bırakılmasını kabul etmediklerini söyledi. Karakeçili, şöyle konuştu:”Son olarak çıkarılan 696 Kanun Hükmünde Kararname ile taşeronluğa kadro verilmesine dair, bir kanun çıkarıldı bu konun çerçevesinde bazı bazı kamu iktisadi teşebbüsünde özel bütçeli kuruluşlar, bu kanunun dışında bırakıldı. Yaklaşık 40 bin kişiden bahsediliyor, havalimanları, PTT TEİAŞ gibi kurumlarda kamunun ipini çeken çok çalışan arkadaşlarımız burada bulunuyor. Bunların kapsam dışında bırakılması bizleri çok üzmüştür. Özellikle son günlerde sendikalar olsun muhalefet partileri olsun, onlarda sağ olsunlar gündeme getiriyorlar. Bu çalışmanın daha da ileri boyutlara taşınması için biz sözler alıyoruz. Başkanımızda söz verdi inşallah bütün mağduriyetimizin giderilmesi noktasında bütün sorunlarımızı ileteceğiz bunlar inşallah AK Parti hükümetine iletilir ve mağduriyetimiz giderilir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan