Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa’da Suriyelilere sahte kimlik düzenleyenler yakayı ele verdi

Urfa’da Suriyelilere sahte kimlik düzenleyenler yakayı ele verdi

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Şanlıurfa ve Mardin’de Suriyelilere sahte kimlik düzenledikleri tespit edilenlere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şanlıurfa ve Mardin’de Suriyelilere sahte kimlik, sahte ehliyet, pasaport gibi evrak hazırlayan 1 Türk vatandaşı diğer 5 ‘i Suriye vatandaşı olmak üzere 6 kişi tespit edildi. Tespit edilen 6 kişinin Şanlıurfa ve Mardin’de oldukları anlaşıldı. Şanlıurfa ve Mardin’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan 6 kişiden 2’si tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nden ise olayla ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:

“Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan takip neticesinde ülkemizde ikamet eden Suriyeli şahıslara organize ve sistematik biçimde, sahte Suriye ehliyeti, sahte Suriye nüfus cüzdanı, sahte Suriye pasaportu, sahte Suriye evlilik cüzdanı, düzenleyen biri Türk vatandaşı 6 şüpheli tespit edilmiş, Mardin ve Şanlıurfa illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla 6 şahıs gözaltına alınmıştır. Operasyonun devamında sahte belgelerin tanzim edildiği legal görünümlü illegal işyerlerinde yapılan aramalar neticesinde, sahte kimlik belgeleri, sahte pasaportlar, belge basımında kullanılan kâğıtlar ele geçirilmiştir. Bahse konu şahıslar adliyeye sevk edilmiş, 4 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest kalmış, 2 şüpheli tutuklanmıştır.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan