Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / “Medya patronları öldürdükleri mesleğe Fatiha okutacak”

“Medya patronları öldürdükleri mesleğe Fatiha okutacak”

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Her geçen gün kötüye giden basın sektörü için medya patronları toplanıp Fatiha okutmaya karar verdi.

Kentte görev yapan medya dernekleri ve medya patronları 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mevlit-İ Şerif okutmaya karar verdi. Urfa Hizmet Gazetesi’ni yıllarını veren ve kentin önemli simalarından Mehmet Salih Şansal duruma tepki göstererek, “Gazete sahipleri 10 Ocak dolayısıyla mevlit okutacaklarmış.. El ele verip öldürdükleri meslek ruhu için olsa gerek” dedi.

Şansal’ın yaptığı paylaşıma birden çok yorum geldi.

İşte o yorumlardan bazıları:

Veysel Polat: Arkadaşlar mevlüt fikrini önerdiklerinde benim aklıma ilk olarak yakın zamanda kaybettiğimiz Ömer Okutan, Halil Biner ve Hulusi Öcal abiler gelmişti.. Meslek ruhunun öldürülmesine gelince, vicdanımız ilk duraktır. Orayı pas geçince konuşacak bir şeyimiz de kalmıyor kardeşim. Selamlar.

Sıtkı Aloğlu: Şanlıurfa da hizmet veren gazete derneklerine defalarca beraber çalışalım diye belirtmemize ve toplantılar yapmamıza rağmen bizden de muvaffakiyet almadan bu kararı alması çok manidar…10 Ocak sahada çalışan gazeteciler günü kutlu olsun. Gidenlere rahmet kalanlara selamet diliyoruz…

Hüseyin Güzel: Ya hoca derse ki ey cemaat bu mevta basın hakkında ne dersiniz diye sorsa okuyucular ne söyler.

Falih Aytar: Özgür medyayı öldürenler merhumun ruhuna mevlit okutacaklarına kına alıp büyük parçasını kendilerine kullansınlar.

Necdet Şansal: Basın aslında bir toplumun tabir caizse gözü kulağı vicdanıdır. Gerçek gazeteciliğin böyle olduğunu bilirdik. Basının asıl misyonu Sermayeden güçlüden yana değil, haktan hukuktan yana olmadır.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan