Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Şanlıurfa’da çiftçiler, ‘yağmur duasına’ çıktı

Şanlıurfa’da çiftçiler, ‘yağmur duasına’ çıktı

(Ruha Haber Ajansı) Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinden Şanlıurfa’yı kuraklık telaşı sardı. Zor durumda kalan çiftçiler, yağmur duasına çıktı.

Bu yıl yağışların yağmaması çiftçileri kara kara düşündürüyor. Pamuk, buğday, mercimek, arpa, mısır ve diğer tarım ürünlerinin üretiminde ön sıralarda yer alıyor. Geçen yıl yağışlar sayesinde hububatta bolluk yaşanan kentte, bu yıl beklenen verimin alınamayacağı belirtildi. Yaşanan bu durumun ardından birçok köyde, çiftçiler yağmur duasına çıkmaya başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘BORÇLAR ERTELENSİN’

Çiftçiler, yaptığı açıklamada,”Çiftçilerimiz ekim yapamaz duruma geldi. Eken çiftçilerimiz ise yağmur yağmadığı için ekinleri kurudu. Tohumlarımız su olmadığı için filizlenmedi. Dört gözle yağış bekliyoruz. Devletimizin bize destek çıkmasını, borçlarımızın ertelenmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yetkililere çağrıda bulunan çiftçiler, sulama projelerinin bir an önce bitirilmesini istiyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan