Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Suriyeli kadınlar neden çok çocuk doğuruyor?

Suriyeli kadınlar neden çok çocuk doğuruyor?

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Şanlıurfa gayri resmi rakamlara göre en çok Suriyeliyi barındıran il konumunda. Buna eşdeğer olarak da her ay kentte yüzlerce Suriyeli çocuk dünyaya geliyor.

2017 yılında Türkiye’de 1 milyon 852 bin 563’ü erkek, 1 milyon 571 bin 674’ü kadın olmak üzere toplam 3 milyon 424 bin 237 Suriyeli olduğu Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine resmi olarak yansıdı. Her ne kadar en çok Suriyelinin İstanbul’da yaşadığı ifade edilse de aslında Şanlıurfa bünyesinde barındırdığı 600 binden fazla Suriyeli ile birinci sırada yer alıyor.

Suriyeli kadınların çok doğum yapması ise ulusal basına da konu oldu. Habertürk’ten Nuray Kaya irdeledi.  Kaya’nın tespiti şöyle:

”Her fırsatta bakışlarımız ve sözlerimizle zehirlediğimiz Suriyeli kadınlar ve çocuklar hakkında hatırlatma yapmak istiyorum.  Sınır illerimizde bu kitleyle kadın sağlığı üzerine çalışan eğitmen arkadaşlarımın ilettiği bilgidir. Suriyeli kadınlar, çok istedikleri için çok çocuk doğurmuyor. Toplumsal yapı itibarıyla az çocuğu olan kadın başta kocası olmak üzere toplumdan dışlanıyor. Zaten çocuk yaşta evlilik başta olmak üzere yaşamı boyunca şiddetin alasını gören bu kadınlar için az çocuk doğurmak üzerine kuma getirilmesinin gerekçesine dönüşüyor..” 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan