Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Başkan Yetim’den zehir zemberek açıklamalar

Başkan Yetim’den zehir zemberek açıklamalar

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim, bugün kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfaspor’un transfer tahtasının açılabilmesi ve transfer yapabilmesi için şu anda 3 milyon 985 bin liraya ihtiyacı var. Ancak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediyesi dışında hiç kimse kulüp için elini taşın altına koymuyor. Diğer belediyelerden ses çıkmazken Büyükşehir Belediyesi ise destek olacak.Her yıl milyonlarca liranın havada uçuştuğu ilçe belediyelerinde kimse şehrin takımına destek olmuyor.

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim bugün Şanlıurfaspor Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Yetim, Şanlıurfaspor çok ciddi bir maddi kriz içinde olduğunu ifade etti.

 YETİM: 9 TANE FUTBOLCUMUZ İLE YOLLARIMIZI AYIRMAK ZORUNDA KALDIK

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim, sezon başında 9 oyuncu ile yolların ayrıldığını ifade ederek, “Bilindiği üzere Şanlıurfa kamuoyu bizden bir açıklama beklemektedir. Biz de bugün burada kamuoyuna Şanlıurfaspor’un şu anki durumunu ve sıkıntılarını paylaşmak üzere sizlerle bir araya geldik. Biz bilindiği üzere Şanlıurfaspor olarak sezon başından bu yana ciddi maddi sıkıntılar yaşamaktayız. Lige başlamadan önce de iki defa transfer yasağıyla karşı karşıya kaldık, o zaman onları çözdük. Yine lige başlamadan önce kulüp lisansından dolayı puan silme ve para cezası ile karşı karşıya kaldık. Yetkililerin ve değerli büyüklerimizin de desteğiyle onu da atlattık. Ligde başladık tabii ki bazı futbolcularımızın performans düşüklüğü ya da teknik ekibimizin raporları doğrultusunda yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Çünkü kaldığı zaman Şanlıurfaspor’a büyük bir maliyet geleceğinde dolayı, külfet olacağından 9 tane futbolcumuz ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bunlarla ilgili herhangi bir ödememiz yok, karşılıklı olarak oturduk, karşılıklı olarak fesihname yaptık ve yollarımızı ayırdık” dedi.

“ŞU ANDA DA YÖNETİM OLARAK 3 MİLYON 985 BİN LİRAYI TEK BAŞIMIZA VERME GÜCÜMÜZ YOK”

Başkan Emin Yetim, şu anda yönetim olarak 2 milyon 985 bin lira verecek güçlerinin olmadığının altını çizerek, “9 tane futbolcu gönderdikten sonra yeni transfer yapma gereği doğduk. 5 tane yeni transfer yaptık. 5 tane futbolcudan biri bizim eski futbolcu olduğundan dolayı ve bu arada herhangi bir takımada transferi olmadığından dolayı lisans engeline takılmadan lisansını çıkardık. 4 tane futbolcuda da eski borçlardan dolayı transfer yasağına takılı kaldık. Şu ana kadar da çözmüş değiliz. Transfer tahtamızı değer 3 milyon 985 bin Türk lirasıdır. Bu ödeme yapılmadığı sürece transfer yasağı kalkmayacaktır ve transfer yapamayacağız, lisanslarını çıkartamayacağız. Bakan bey ile büyükşehir belediyesiyle birkaç gündür görüşmeler yapıyoruz. Sayın valimizden, ilçe belediye başkanlarımızdan bu konuda desteklerini istedik. Kendilerine durumun ciddiyetini ve ödememiz gereken miktarı sunduk. Bu transfer yasağını yönetim olarak tek başımıza aşma gibi bir gücümüz yok. Yönetim olarak daha önce Şanlıurfaspor’a  4 milyon lira hibe olarak vermişiz. Şu anda da yönetim olarak 3 milyon 985 bin lirayı tek başımıza verme gücümüz yok. Şu ana kadar çözülen veya verilen herhangi bir maddi destek yok. Sağ olsun valimiz bu yoğunlukta bile ona rağmen Şanlıurfaspor’a zaman ayırdığından dolayı da teşekkür ediyoruz. Bununla ilgili de yarına kadar bir gelişme bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“DEĞİL ŞAMPİYONLUK LİGDE KALMAYA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Emin Yetim, son olarak destek olunmadığı zaman Şanlıurfaspor’un bir felaket yaşayacağını ifade ederek şöyle konuştu:

“Destek olunmadığı zamanı düşünmek bile istemiyorum. Ciddi sıkıntılar yaşarız. Şanlıurfaspor şu anda puan durumu ve ligdeki durumu iyi durumdadır. Şanlıurfaspor şampiyonluk için iddialı takımlardan birisidir. Eğer tersi olduğu takdirde de değil şampiyonluk ligde kalmaya mücadele edeceğiz. Biz yönetim olarak bunu düşünmek bile istemiyoruz. Çünkü Şanlıurfaspor şehrin önemli bir markası, Şanlıurfaspor’un böyle basit bir maddi sıkıntıdan dolayı geri sıralara ve alt liglere düşme gibi bir durum olursa bu da Şanlıurfa için büyük bir zarardır. Gençlerimiz için, taraftarımız için, memleketimiz için, her konuda çok ciddi zarar olacağını düşünüyorum. Şu anda futbolculara 6 milyon civarında borcumuz var, yöneticiler hariç.”

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan