Anasayfa / TÜM HABERLER / Urfa’dan Afrin’e 5 Tır İnsani Yardım Malzemesi Gönderildi
Şanlıurfa'dan Afrin Kırsalına 5 Tır İnsani Yardım Malzemesi Gönderil

Urfa’dan Afrin’e 5 Tır İnsani Yardım Malzemesi Gönderildi

(Ruha Haber Ajansı/RHA)- Şanlıurfa’dan İnsani Yardım platformu tarafından Afrin kırsalına 5 Tır dolusu yardım malzemesi gönderildi.
İnsani Yardım platformu tarafından düzenlenen yardım törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar ile İnsani Yardım platformu üyeleri ve Sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Platform Başkanı Osman Gerem açılış konuşmasında, “Malumunuz 7 yıldan beri komşumuz, din kardeşlerimize, Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Bugün de özellikle Mehmetçiğimizin şu anda Zeytin Dalı Barış Harekatı’nın yapıldığı Afrin kırsalına 5 iyilik tırımızı yola çıkaracağız. Oradaki kardeşlerimizin gönüllerine sevinç, sofralarına bereket olacağız inşallah” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, Türk Askerinin Afrin’e barış için gittiğini hatırlatarak, ” Oradaki Kürt, Türk, Arap ve hatta Çerkez, bütün kavimlere huzur ve barışı sağlamak adına oradayız. Bugün terörist örgüt orada ciddi bir zulüm meydana getirmektedir. İnsanlara diyor ki ya safımda çarpışacaksınız, bana silah vereceksiniz, mühimmat vereceksiniz ya da buradan gideceksiniz. İşte Şanlıurfa’daki kardeşlerimiz söylüyorlar, keşke Kobani’ye de girseniz, keşke diğer bölgeye de girseniz de biz de vatanımıza dönebilsek. Sadece ekmeğinizi değil, yüreğinizi, evinizi, barkınızı, her şeyinizi paylaştınız. ve bu gün onlarla canımızı, kanımızı paylaştığımız gibi, bundan ötesi yok. Eğer siz onlar için kanınızı akıtıyorsanız ve kanınızı onlar için paylaşıyorsanız ötesi yoktur” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından, temel ihtiyaç ve gıda malzemelerini tırlara yüklenerek Afrin’e doğru yola çıktı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan