Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Şanlıurfa’da miting yapılacak alanlar belirlendi

Şanlıurfa’da miting yapılacak alanlar belirlendi

(Ruha Haber Ajansı) Şanlıurfa Valiliği, TCK’nın 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na göre kent genelinde 2018 yılı içerisinde yapılacak toplantı ve gösteri alanları ile yürüyüş alanları belirlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:”2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve aynı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik kapsamında İlimizde 2018 yılında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili olarak Toplanma Alanı, Yürüyüş Güzergahı, Miting Alanı, Dağılma Alanı, Afiş ve Pankartların asılacağı yerler ile basın açıklaması ve benzeri etkinliklerin yapılacağı ve yapılamayacağı yerler aşağıda belirtilmiştir.

1-) PAŞABAĞI MİTİNG ALANI (Esas Miting Alanı)

Paşabağı Mah. Zafer-Mevlana bağlantı yolu üzeri DSİ İçme Suyu Pompa İstasyonu ile Belsan A.Ş. arasındaki alan

Toplanma Alanı: Zafer-Mevlana bağlantı yolu ile Zafer Caddesinin kesişme noktası

Yürüyüş Güzergahı: Toplanma alanından çıkışla Zafer-Mevlana bağlantı yolu üzerinden Paşabağı miting alanına kadar olan yol.

Dağılma Yön ve Yerler: Zafer Caddesi, Zafer-Mevlana bağlantı yolu

Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: Düzenleme Kurulunun talepleri doğrultusunda, Valiliktarafından olur verilen ve Belediyece sakıncası bulunmayan yerler.

2-) RABİA MEYDANI MİTİNG ALANI (Alternatif Miting Alanı)

Miting Alanı : Cengiz Topel Caddesi, Şehit Nusret Caddesi, Topçular Sokağı ve Cavşak Sokak arasında kalan alan.

Toplanma Alanı : Bediüzzaman Mezarlığı yanı ve Legler Kavşağı.

Yürüyüş Güzergahı: Toplanma alanından çıkışla Şehit Nusret Caddesini takiben Topçu Meydanı Miting Alanına kadar olan yol.

Dağılma Yön ve Yerler: Şehit Nusret Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Çamlık Caddesi, Meteoroloji Caddesi, Atatürk Bulvarı.

Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: Düzenleme Kurulunun talepleri doğrultusunda, Valilik tarafından olur verilen ve Belediyece sakıncası bulunmayan yerler.

3- )BASIN AÇIKLAMASI YAPILABİLECEK YERLER

A-Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önü.

B- Şanlıurfa Müzesi önü (Piazza Alışveriş Merkezi Karşısı)

C- Rabia Meydanı

D- Topçu Meydanı

Belirlenen yerler ve gündüz saatleri dışında basın açıklaması ile toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyenler, basın açıklaması adı altında bir yerde toplanarak basın açıklaması yapılacak yere gitme ve basın açıklaması ile yürüyüş esnasında Pankart, Döviz açarak, Slogan atanlar hakkında eylemleri başka suç teşkil etmediği taktirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9/Ç, 11/C, 66 maddeleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. ve 22. Maddeleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi ve genel hükümler doğrultusunda adli ve idari işleme tabidir.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan