Anasayfa / TÜM HABERLER / GAP’ın başkentinde elektrik kesintileri anormal oldu

GAP’ın başkentinde elektrik kesintileri anormal oldu

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, kentte son zamanlarda sık sık yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak, “Bu elektrik konusu maalesef Urfa’nın en büyük konusu oldu. 21.yüzyılda, GAP’ın başkenti olan Şanlıurfa’da, bu durumda olması hakikaten içler acısı. Her ne kadar içler acısı olsa bu siyasi iradenin yüz karasıdır” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, haftalık olarak düzenlediği basın toplantısını il binasında düzenledi. Niyazi Yanmaz, düzenlediği haftalık basın toplantısında kentin sorunları hakkında açtı ağzını yumdu gözünü. Yanmaz, kentteki en önemli sorunlar olan eğitim ve elektrik kesintileri hakkında da açıklamalarda bulundu.

“URFA TÜRKİYE’NİN 9’UNCU BÜYÜK ŞEHRİ AMA EĞİTİM SIRALAMASINDA MAALESEF 9’UNCU SIRADA DEĞİL, ÇOK DAHA GERİLERDEDİR”

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Şanlıurfa’nın eğitim sıralamasında çok gerilerde olduğunu ifade ederek, “Urfa’da 650 bin öğrenci var. 60 bin de Suriyeli öğrencilerde var ve bu da büyük bir rakam ediyor. Fizik şartların yerine getirilmesi ve diğer birimlerin oluşturulması. Urfa Türkiye’nin 9’uncu büyük şehri ama eğitim sıralamasında maalesef 9’uncu sırada değil, çok daha gerilerdedir. Urfa’da eğitimin çok daha ileri seviyede olması için öğrenci, öğretmen, veli, okul şartlarının ve belediyecilik hizmetleri de iyi olması gerekir. Urfa’ya gelen öğretmenlerin kaçacak durumunun olmaması lazım. Biz Urfalıların iyi bir ortam sağlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

“TAMAMEN KEYFİ BİR UYGULAMA İÇERİSİNDELER”

Başkan Niyazi Yanmaz, Şanlıurfa’nın GAP’ın başkenti olduğunu ve buna rağmen yaşanan elektrik kesintilerinin keyfi olduğunu belirterek, “GAP Projesi Urfa’da uzun zamandır faaliyete geçen bir projedir. GAP Projesi iki amaçlıydı. Birisi sulama amaçlı, diğeri enerji amaçlıydı. Enerji amaçlı enerji projesi hedefe varıldı. Ama bizim Urfa olarak böyle bir elektrik santralinin olması, Urfa’nın karanlıkta kalması, Türkiye’nin şehirlerinin içerisinde, Türkiye’nin en çok elektrik kesintisinin olduğu şehrin Urfa olması bizim için üzüntü vericidir. Özellikle her basın toplantısında bunu dile getirmekten bize gına geldi. Bunu özele veren siyasi iradedir. O siyasi irade de şu anda iktidardadır. Her nedense bizim bu söylemlerimizi kulak ardı ediyorlar ve gerekli önlemleri almıyorlar. Hiçbir sebep yokken, kar yok, yağmur yok, sıcak yok elektrik 3-5 saat kesiliyor. Tamamen keyfi bir uygulama içerisindeler. Bu aynı şekilde hem şehirde var hem de kırsal da var. Bu elektrik konusu maalesef Urfa’nın en büyük konusu oldu. 21.yüzyılda, GAP’ın başkenti olan Şanlıurfa’da, bu durumda olması hakikaten içler acısı. Her ne kadar içler acısı olsa bu siyasi iradenin yüz karasıdır” şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan