Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / BELSAN’da Neler oluyor?

BELSAN’da Neler oluyor?

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Şanlıurfa’da adı sık sık vurgun ile gündeme gelen BELSAN’da temizlik ihalesinin aylardır neden yapılmadığı bilinmiyor. Ulaşımını İtalya ile karşılaştıran Nihat Çiftçi’nin herhalde otobüslerdeki pislikten haberi yok.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSAN A.Ş’deki vurgunların ve yolsuzlukların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce skandallar ve vurgunlarla gündeme gelen BELSAN A.Ş bu seferde temizlik ihalesi ile gündeme geldi.

ARAÇLARDA NEDEN TEMİZLİK YAPILMIYOR?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSAN A.Ş. tarafından işletilen şehir içi toplu taşıma araçlarda yolcuların oturduğu koltuklar, tutundukları demirler ve tutamaklar adeta mikrop saçıyor. Koltuklar, demirler ve tutacaklar kir pas içindeyken BELSAN yetkililerinin araçlarda uzun süreden beri hijyenik temizliğini yapmadığı iddia ediliyor.

İHALE BİRİLERİNE PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?

Havaların ısınmasıyla birlikte toplu taşımaların temizliği ve havalandırma sistemi vatandaşları yakından ilgilendirmeye başladı. Bu araçlar her gün düzenli şekilde temizlenmezse adeta hastalık yuvasına dönüşebiliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi BELSAN A.Ş. tarafından işletilen ulaşım araçlarındaki hijyen kurallarına ne kadar uyulduğu merak konusu. Özellikle halk otobüslerinin temizliklerinin düzenli olarak yapılmadığı belirtiliyor. Bazı otobüslerde ayakta giden yolcuların elle tutundukları yerler âdete kir yuvası haline gelmiş. Özellikle tutamaklardaki siyah kir tabakaları otobüslerin düzenli olarak temizlenmediğini gösteriyor. Öte yandan BELSAN A.Ş’nin temizlik ihalesini aylardan bu yana yapılmadığı öğrenildi. En önemli ihalenin hala neden yapılmadığı, birilerine peşkeş çekileceği mi sorusunu akıllara getirdi.

KİMİN UMRUNDA VATANDAŞIN SAĞLIĞI?

Uzmanlara göre, toplu taşıma araçlarının günde en az 2 kere dezenfekte edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, vatandaşları da uyararak, “Kişilerin kendilerini koruması için el hijyenine dikkat etmeleri, araçtan indikten sonra el yıkamaları veya el dezenfektanı kullanmaları gerekir” uyarısında bulunuyor.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan