Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa’da ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ töreni düzenlendi

Şanlıurfa’da ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ töreni düzenlendi

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ töreni düzenlendi. Tescil edilen 13 yöresel ürün programına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve eski Bakan Faruk Çelik katıldı.

Özel bir mekânda düzenlenen programa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Faruk Çelik, Mahmut Kaçar, Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve protokol üyeleri katıldı.

ÇELİK: GIDA OSB, OLMAZSA OLMAZ

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın tescillenen ürünlerinin Türkiye ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. Çelik, ürünlerin dünya piyasasına açılması için gerekenlerin yapılması gerektiğinin altını çizdi. Çelik, şöyle konuştu:”Gıda OSB’nin kurulması olmasa olmaz bir şey bu coğrafi tescili çok anlamlı ve çok önemli bunun ikinci etabı olan Avrupa birliği sürecindeki tescilimce de çok önemli olan ilk önce mücadele etmemiz gerekiyor.”

HİSARCIKLIOĞLU: COĞRAFİ İŞARET ZENGİNLİK DEMEKTİR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, ŞUTSO’nun Coğrafi işaret sayısında Türkiye şampiyonunun olduğuna dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:” “Tescillenen bu 13 ürünün yanında 7 ürün de tescil aşamasında eğer onlar da tescillenirse herhalde kolay kolay sizin rekora ulaşamazlar. Bu coğrafi işaret ne kazandıracak, ne faydası var? Coğrafi işaret zenginlik demektir, onun için uğraşıyoruz. Türkiye’deki zenginlik hiçbir yerde yok ama malımıza sahip çıkmamışız. Eğer kendi markanızı tescillerseniz daha çok para kazanırsınız.”

Düzenlenen törende tescil edilen ürünlerin belgeleri teslim edildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan