Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / DSİ, bir an önce suyu bırakmazsa tarım arazileri kuruyacak !

DSİ, bir an önce suyu bırakmazsa tarım arazileri kuruyacak !

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, kuraklık tehlikesini gözler önüne iyice serdi. Buğday ve arpa tarlaları kurumaya başlaması ile birlikte çiftçilerin gözü Devlet Su İşlerine çevrildi. Çiftçiler, DSİ yetkililerine çağrıda bulunarak suyun bir an önce bırakılmasını istedi.

Son 44 yılın en kurak yılı bu yıl. Türkiye genelinde sulama, enerji ve içme suyu ihtiyacını karşılayan birçok barajın doluluk oranlarında ise hızla düşüş yaşanıyor. Birçok tarım arazisini derinden etkileyen süreç, çiftçilerin kara kara düşünmesine neden oluyor. Kuraklık ve olgunlaşma döneminde su ihtiyacı bulunan buğday ve arpaya su ihtiyacı fotoğraf karelerine yansıdı.

Haliliye bağlı İkiağız Mahallesi’nde çiftçilik yapan Zeki Yaşuk,  DSİ yetkilerinden baraj sularının bir an önce bırakılmasını istedi. En kısa sürede bırakılmaması durumunda tarlalarının kuruyacağını ifade eden Yaşuk, yetkililerin bu konuda duyarlı davranmasını noktasında çağrı yaptı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan