Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / SGK Müdürü’nden gelir testi uyarısı: 2 Nisan’a kadar başvurun

SGK Müdürü’nden gelir testi uyarısı: 2 Nisan’a kadar başvurun

(Ruha Haber Ajansı RHA)-SGK Şanlıurfa il Müdürü İsmail Ünlü, Şimdiye kadar gelir testine girmemiş kişilere çağrı yaptı: “2 Nisan’a kadar başvurun. Kişi başı gelir 676 liranın altındaysa borçlar silinecek.”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) , Genel Sağlık Sigortası’nda (GSS) gelir testi uyarısı yaptı. Türkiye’nin 1 Ocak 2012’de GSS’ye geçtiğini hatırlatan Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İsmail Ünlü,”GSS primlerini ödeme imkanı olmayanların 2 Nisan’a kadar en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek gelir testini yapması gerektiğine dikkat çeken Ünlü, “Aile bireylerinin geliri, brüt asgari ücretin üçte biri oranında yani 676 lira civarında bir gelirin altında ise bugüne kadar 1 Ocak 2012’den bu yana tahakkuk eden bütün borçlar silinecek” diye konuştu.

Ünlü, gelir testine giremeyen veya gelir testi sonucunca geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olanların ise 30 Nisan’a kadar SGK’ya müracaat etmeleri halinde tahakkuk etmiş prim borçlarının tamamının 53 lira üzerinden yapılandırıldığını açıkladı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan