Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / SGK Sahte ve Hayali Çalışanları Neden Denetlemiyor ?

SGK Sahte ve Hayali Çalışanları Neden Denetlemiyor ?

(Ruha Haber Ajansı RHA)-Şanlıurfa’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü’nde kayıtdışı istihdamla mücadelede yetersiz kalıyor.

HAYALİ ÇALIŞANLAR NEDEN DENETLENMİYOR ?

Şanlıurfa’da SGK kayıtdışı istihdamın önüne geçemezken diğer yandan da ‘sahte sigortalılarla’ mücadelede herhangi bir denetim yapmıyor.Fiili olarak bir çalışma karşılığı gerçekleşmeyen ve hayali işyerlerinde sigortalı gösterilen kişilerin sigortalılığı son 5 yılda Şanlıurfa’da büyük artış oldu. Özellikle son yıllarda Şanlıurfa’da asgari işçilik uygulaması kapsamında sahte sigortalılara sıkça rastlandığı görülüyor. Bunun yanında bazı kişilerin ‘Bana şu kadar para ver, seni sigortalı yapayım’ diyerek vatandaşları dolandırdığı görüldü. Çünkü hayali işyerleri üzerinden sigortalı gösterilenlerin sosyal güvenlik kurumu SGK tarafından denetlenmesi de sahte sigortalı sayısında artış gösteriyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürlüğü sahte sigortalı ve kayıtdışı istihdam konusunda çalışma yapmaması ise,hem devleti zarara uğratıyor hem de vatandaşları mağdur ediyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan