Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Osman Ertörer Okulunda Öğrencilerin Projeleri ve Eserleri Görücüye Çıktı

Osman Ertörer Okulunda Öğrencilerin Projeleri ve Eserleri Görücüye Çıktı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesindeki Osman Ertörer İlk- Ortaokulu öğrencileri tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim sergisi kapsamında hazırlanan çok sayıda proje okulun konferans salonunda sergilendi.

Okulda düzenlenen serginin açılışında konuşan Okul Müdürü M.Adnan İKBAL, TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenledikleri bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Bilim fuarlarının genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını ifade eden İkbal, bu tür etkinliklerin hayal gücüyle yaratıcılığın birleşimi olduğunu dile getirdi.

Yapılan konuşmanın ardından, veliler ve öğrenciler, burada sergilenen malzemeler hakkında bilgilendirildi.Okulda düzenlenen serginin açılışında konuşan M.Adnan İKBAL, TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenledikleri bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Osman Ertörer 4006 TÜBİTAK Bilim fuarı kapsamındaki sergide bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını ifade eden İkbal, bu tür etkinliklerin hayal gücüyle yaratıcılığın birleşimi olduğunu dile getirdi.

Yapılan konuşmanın ardından TÜBİTAK sergisine gelen ,veliler ve öğrencilerin hazırladığı projeler ve malzemeler sergilendi ve katılımcılar bilgilendirildi.

“Yurt Dışına Öğrenciler Yolluyoruz”

Okulumuz sadece TÜBİTAK’la ilgili çalışma yapmıyor aynı zamanda devam eden çalışmalarımız var. Öğrencilerimiz yurt dışına gidip geliyorlar ufukları gelişiyor. Bunun dışında sportif faaliyetler, kültürel faaliyetler devam ediyor önümüzdeki yılarda bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Yaz aylarında Şanlıurfa’nın havaların sıcak olması nedeniyle yaşlısı genci ile Şanlıurfa sıcaklarından bunalması diye böyle bir yola başvurduk ve serinlenen otobüs durağını yapmaya çalıştık.

Osman Ertörer ortaokul başarılı öğrencilerden Yunus Emre yaptığı tasarım ilgili şunları ifade etti,

Projemizin yapma amacı havacılık hakkında herkesi bilgi havacılık hakkında bilgi vermek, havacılık hakkında farkında lığı artırmak. Küçük malzeme ile havacılığa ilişkin insanları bunlarla bilgilendirmek. Ve az bir masrafla öğrencileri havacılık ile iliği bilgilendirmek. Günümüzde kağıt uçak çıkmış ulusal ve uluslararası alanda kullanılmıştır. Dedi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan