Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Şanlıurfalı Bilek Güreşi Sporcusu Muhammed Ferman Üzül, Avrupa İkincisi Oldu

Şanlıurfalı Bilek Güreşi Sporcusu Muhammed Ferman Üzül, Avrupa İkincisi Oldu

(Ruha Haber Ajansı RHA)-28’incisi gerçekleştirilen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Şanlıurfalı sporcular Mehmet Ferman Üzül 2’inci ve Beritan Uzun Avrupa 4’üncüsü oldu.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen 28’inci Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasına 4 sporcu ile Şanlıurfalı sporcular müsabakalar sonunda 1 gümüş madalya alarak, Avrupa 2’incisi ve bayanlarda da Avrupa 4’üncülüğünü elde ederek Şanlıurfa’nın gururu oldular.

Bilek Güreşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sait Akdağ, Bulgaristan’ın Sofya kentinde yapılan Avrupa Bilek Güreşi müsabakasına Şanlıurfa’dan 6 sporcu katıldığını belirterek, “erkeklerde 1 gümüş madalyayla Muhammed Ferman Üzül Avrupa 2.si olmuştur.Bayanlarda ise Beritan Uzun Avrupa 4’üncüsü olmuştur.Avrupa şampiyonasında ilimiz sporcuları ülkemizin başarısı için ellerinden geleni yapmış olup; hepsini birer birer kutlarım” dedi.

Akdağ, Şanlıurfa’dan milli takıma ülkemizi temsil eden ve Avrupa 2’incisi olan Muhammed Ferman üzül’ün aldığı aldığı dereceyle ilgili şunları söyledi:

“Muhammed Ferman Üzül Avrupa 2’incisi ve bayanlarda Beritan Uzun Avrupa 4’üncüsü Şanlıurfa ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden bayrağımızı kürsüye çıkarıp İstiklal Marşımızı okutan sporcularımız her şeyin en iyisine layık olup tekrar kendilerini tebrik ederim. Bu başarılarımızı İnşallah Dünya Şampiyonasında da göstermek için elimizden geleni yapacağız.İki yıldır Şanlıurfa’da bilek güreşine yatırım ve destek veren başta Karaköprü Belediye başkanı Metin BAYDİLLİ ve Kulüp başkanı Mehmet KUDAT kısa sürede bu bilek güreşi branşı Avrupa’da ve Dünya’da ses getirmeye başladı.Avrupa ve Dünya şampiyonluğuna bir adım kaldı.Bende Urfalı Milli Takım Yöneticisi olarak gençlere sahip çıkanları unutmayacağım. Sn.Metin BAYDİLLİ ve Sn. Mehmet KUDAT’a federasyonumuz ve Urfa adına teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan