Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Mance’de Coşkulu HDP Seçim Bürosu Açılışı

Mance’de Coşkulu HDP Seçim Bürosu Açılışı

Eyyübiye ilçesi Mance Mahallesi’nde açılışı yapılan HDP’nin seçim bürosuna yüzlerce yurttaş katıldı.

Urfa’nın Eyyübiye İlçesi Mance Mahallesi’nde bir araya gelen yüzlerce HDP’li seçim bürosunun açılışına katıldı.

Mahalle yol boyunca HDP bayrakları ile süslenirken, her duvara HDP Eşbaşkanları ve HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları asıldı.

Çekilen halayların ardından HDP Urfa Adaylarından ilk olarak İsmail Telli konuştu. Telli, “16 yılldır kenar mahallelerde elektriklerin kesilmesine bir çare bulamayan bu iktidara 24 Haziran’da cevap verecek miyiz? Kan ağlayan siftah yapamayan esnafın bu çaresizliklerine 24 Haziran’da cevap vereceğiz. Onlara artık Edi bese diyeceğiz.

Daha sonra söz alan adaylardan Şerif Bendaş’da, “Bakın bu kentin başkanı Karaköprü’de lükse evlerde yaşayır. Onlar oraarda yaşarken bu gece kondularda yaşayanların geçimlerini sağlaması kolay mı sanıyorlar. Gel sen bir gece bu evlerde uyu o zmaan görürsün yoksulluğun ne olduğunu. Lük araçlara binenler, lükse evlerde aşayanlar bu kentleri yönetemezler. Asker cenazelerine gidiyorlar ellerinde telefonlar. Fotoğraflar paylaşıyorlar. Herşeyler şov bunların. BU talancı zihniyeti 24 Haziran’da sandığa gömeceğiz” ifadesini kulandı.

Bendaş, Tarım bakanı aynı zamanda AKP Urfa Milletvekili adayı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da bir televizyon programında olay yaratan sözlerini hatırlatarak, “Bir ülkenin tarım bakanı halk için bu ifaleleri kullanıyor. Onlara bu saygısızlığın hesabını seçim günü vereceğiz” dedi.

Adaylardan Yusuf Yetim ise AKP’yi işaret ederek, “Yolcudur Abbas” ifadesini kullandı. Yetim AKP politikalarından kaynaklı insanların düşünvcelerini özgür bir şekilde ifade edemediklerini kaydederek, “Bugün sokakta bütün insanlar kendi geleceğinden korkmaktadır. Oysa yaşamanın en önemli öğesi güvenliktir. Güvenliği olmayan bir insanın hayatı düzgün olamaz. Huzuru olmaz, uykusu olamaz. O yüzdendir ki AKP’ye diyoruz, artık sırtımızda yüksün in milletin sırtından in” dedi.

Nusrettin Maçin’de son olarak AKP’nin iktidara geldiği vakit Kürt meselesi için “benim meselem” ediğini ancak, onun daha Ahmed-i Xani’nin heykeline dahi tahammül edemediğini söyledi.

Konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı zıgıtlar eşliğinde yapıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan