Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Bediüzzaman Said Nursi Şanlıurfa’da Dualarla Anıldı

Bediüzzaman Said Nursi Şanlıurfa’da Dualarla Anıldı

 

Bediüzzaman Said Nursi’nin Şanlıurfa Dergah Camiinde düzenlenen geleneksel mevlit programına on binlerce kişi katıldı. Gelen konuklara ikramlarda bulunan Başkan Nihat Çiftçi, “Üstad eserleriyle yol göstericidir. 20. Asrın büyük alimi Bediüzzaman Said Nursi’yi rahmet anıyoruz” dedi.

Bediüzzaman Said Nursi  vefatının 58. yılında Balıklıgöl Dergah camiinde dualarla anıldı. Çevre illerden on binlerce kişinin katıldığı program ilk olarak Said Nursi’nin vefat makamında dua ile başladı. Burada gelen konuklara lokma ve su ikramında bulunan Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve hoş görünün şehri Şanlıurfa’nın misafirperverliğini yaşattı.

Düzenlenen Mevlid programına; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ve  İl Müftüsü İhsan Açık katılarak gelen konuklarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesinin kurmuş olduğu ikram stantlarına geçen Başkan Nihat Çiftçi burada gelen konuklara ikramlarda bulunarak İslam alemi için dua talep etti.

Ardından açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimiz var. Ömrünü İslam’a hak yolunda harcamış olan  Bediüzzaman Said Nursi’nin Mevlid-i şerifi yapılacak. Şanlıurfa Peygamberler şehri, bir çok ilim ve bilim adamının gelip uğrayıp yaşadığı ve doğduğu bir yerdir. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak gelen misafirlerimizin memnun ayrılabilmeleri ve ibadetlerini güzel geçirebilmeleri için çalışma halindeyiz. Bu güzel maneviyat dolu günleri kardeşçe güzel değerlendirmemiz lazım. Şanlıurfa sıradan bir şehir değil. Şanlıurfa kültürlerin ve inançların kesişme noktası. Bu anlamda dünyaya hoş görüyü, güzelliği ve birlik yaşama anlayışını sunan bir şehir. Bu güzel gecede dualarla buluşmayı temenni ediyorum. Allah herkesin dualarını kabul etsin” diye konuştu.

 

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan