Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Fırat:”Engelliler Üzerinden Yardım Toplayanlara İtibar Etmeyin”

Fırat:”Engelliler Üzerinden Yardım Toplayanlara İtibar Etmeyin”

Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Veysi Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, engelli derneklerinin hiçbir şekilde maddi yardım toplamadığını belirtti.

Şanlıurfa’da sokak sokak, kapı kapı, dükkan dükkan engellilerin adını kullanarak dergi satışına Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Veysi FIRAT’tan sert açıklama geldi.
Fırat açıklamasında,”Kıymetli basın mensubu arkadaşlarım, değerli Şanlıurfa halkı, yine bazı kesimler engellileri ve derneklerinin ismini kullanıp su istimal ederek dergi ve benzeri şeyler satmaya başlamışlardır. Bazen kapı kapı gezerek bazende caddelerde satış yapılmaktadır. Bu tür satışların bizimle hiç bir alakası olmadığı gibi Urfa’daki hiç bir engelli derneğiyle de alakası olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti. Fırat, zaman zaman bu tür satıcılar Urfa’ya dadanmaktadırlar kaldı ki bu satıcılar yerini tam tespit edemediğimiz il dışından gelmişlerdir. Hem engellileri hemde dinimizi alet ederek ve güzel kızlarla özellikle erkek alıcıları zora sokacak ve hatta bazen taciz edecek bir şekilde, sattığı dergilerden yüksek bir yüzdelik dilimi ile çalışan satışlarının şu an itibarı ile devam ettiği belirtti ,bu kişileri gördüğünüz anda tepkinizi gösterip lütfen ya polise yada zabıtaya şikayette bulununuz dedi. Gelirinin tam tespit edilmediği bu tür satışların Engelli derneklerini itibarsızlaştırdığını ve hatta hırsız konumuna düşürdüğünü, engelli derneklerini ve engellileri dilenci ve aciz konumuna soktuğunu söyleyerek, lütfen bu satıcılardan hiçbir şey almamalarını söyleyip herkesi uyardı.”

Veysi FIRAT
Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan