Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / “Kampüs Liseler” sorunu meclise taşındı

“Kampüs Liseler” sorunu meclise taşındı

Geçtiğimiz günlerde Ruha Haber Ajansı’nın ‘Kampüs Liseler’ ile ilgili gündeme getirdiği sorunlar HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan tarafından meclise taşındı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Şanlıurfa’da hayata geçirilen “Kampüs Liseler” projesini ve sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu:

Öcalan, önergesinde Bakan Selçuk’a şu sorunları yöneltti:”Şanlıurfa’da uzun yıllardır süre gelen eğitimde yetersiz derslik sayısı sorunsalının, Suriye’den gelen göçler ile nüfus artışına bağlı olarak daha da sıkıntılı bir duruma geldiği öne sürülerek, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa ve ilçelerinde “Lise Kampüsleri” adıyla geliştirilen proje ile birlikte şehrin merkezinde bulunan birçok lise şehrin dışına çıkartılarak, öğrencilerin kampüslerin içinde kurulmuş okullarda eğitimlerine devam etmeleri öngörülmüş, proje üniversite kampüsünün küçültülmüş hali olarak tanıtılmış ve 2018-2019 öğretim yılı itibariyle uygulamaya konularak, açılışını sizin gerçekleştirdiğiniz bir tören ile gerçekleştirilmiştir. Fakat “Lise Kampüsleri”nin yapımlarının tamamlanmadan açıldığı, bu anlamda ihtiyacı karşılamadığı ve eğitim öğretim yılının henüz başında büyük sıkıntılar yaşandığı iddia edilmektedir.

Kampüs Liselerin” hala bitmemiş birer inşaat alanı olduğu iddiaları doğru mudur? Doğruysa eğer, açılışında bizzat bulunarak, birçok öğrenci için hayati risk oluşturabilecek bu alanlarda eğitim öğretimi başlatmak ne kadar doğrudur?

Açılışında bulunduğunuz kampüsü, teknik olanakları açısından yerinde inceleme fırsatınız oldu mu? Olduysa eğer herhangi bir eksiklik gözlemlediniz mi? Gözlemlediyseniz bu eksiklikler nelerdir? Bakanlığınızın varsa bu eksiklikleri giderme yönünde herhangi bir çalışması olacak mıdır?

“Kampüs Liseler” projesinin ihale edilmesindeki eksiklikler neticesinde, lise öğrencileri için ana sınıfı sıralarının alındığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise teknik anlamda büyük zorluklar yaşayacağı aşikar olan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi ve eğitim öğretim yılına bir an önce adapte olabilmeleri için herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

İhale şartnamesinde sınıfların klimalı olacağı ibaresi bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise sınıflara klimalar takılmayarak sınıflarda öğrenim yapmanın zorlaştırıldığı iddiaları doğru mudur?

İhale şartnamesinde bulunan fakat yerine getirilmeyen başka donanım eksiklikleri bulunmakta mıdır? Bulunuyorsa nelerdir?

Kampüs alanlarına öğrenciler açısından herhangi bir ulaşım sorunu bulunmakta mıdır? Bulunuyorsa nelerdir? Bakanlığınızın bu sorunları çözme yönünde herhangi bir çalışması olacak mıdır?

Velilerin bağış adı altında 1000’er TL ödemek zorunda bırakıldığı, kesilen bağış makbuzlarının ise velilere teslim edilmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise, resmi ve yasal hiçbir dayanağı olmayan bu uygulamanın sonlandırılması için bakanlığınızın ne tür çalışmaları olacaktır?

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan tarafından 2017 yılında “Bakanlığımız da bu alanda ciddi manada Şanlıurfa’yı destekliyor. Yatırım anlamında hiçbir sıkıntımız yok” açıklamasıyla kamuoyuna tanıtılan projenin bütçe ile ilgili olan sıkıntılar sebebiyle gündeme gelmesinin nedenleri nelerdir? Bütçe yönetimi ya da takibi konusunda herhangi bir denetim mekanizmanız bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise nelerdir ve işletilmiş midir?”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan