Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / 13 Köyün Eğitim Sorunu Meclise Taşındı

13 Köyün Eğitim Sorunu Meclise Taşındı

Ruha Haber Ajansı’nın gündeme getirdiği “13 köyün öğrencilerinin hala okula başlayamadı” haberinin ardından Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, sorunu meclise taşıdı. Sürücü, 13 köyde eğitimin neden başlamadığını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Anayasa’nın 98. ve İç Tüzük ’ün 99. maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Meclise gönderdiği soru önergesinde şu ifadelere yer aldı:“Şanlıurfa’da 13 köyün öğrencilerinin hala okula başlayamamış olması hiçbir yetkilinin (dikkatini çekmediği) anlaşılıyor. AK Parti,16 yıldır eğitim alanında yaşanan yapısal sorunlara bir çözüm üretemediği gibi sürekli değiştirdiği eğitim sistemiyle var olan yapısal sorunları daha da derinleştirmiştir.

Bu açıdan baktığımızda kırsal alanda yaşayan öğrencilerin eğitime eşit bir şekilde erişme sorununa temel bir çözüm bulunamamıştır. Bu sorunu çözmek adına ortaya konan taşımalı eğitim sistemi de sorununun yeni bir parçası olmaktadır. Taşımalı eğitim sisteminin yol açtığı sorundan dolayı 2018-2019 eğitim – öğretim yılı Şanlıurfa’da sancılı başladı. 17 Eylül’de yaklaşık 800 bin öğrencinin okula başladığı Şanlıurfa’da, 13 köyün öğrencileri hala okula başlayamadı. Haliliye ilçesine bağlı Altundamla, Erdik, Eğrikıran, Akoğlan, Kemberli, Aşağıağız, Uçkili, Kuşkulu ve çevre köylerde ikamet eden ve ilçe merkezindeki Gümüştaş Mahallesi’ndeki okullara taşımalı sistem ile giden yaklaşık 300 öğrenci, iddiaya göre taşıma ihalesinin gerçekleştirilmemesi gerekçesiyle okula gidemiyorlar. Bu durum karşısında ne yapacaklarını şaşıran veliler sorunun bir an çözülmesi için yetkilileri göreve çağırmaktadır.

Bu bağlamda;

1- Taşımalı eğitim sistemi ile birlikte Türkiye genelinde kaç öğrenci taşımalı eğitim sisteminden yararlanmaktadır? Ve bu sistemin bugüne kadarki maliyeti ne kadardır?

2- Taşımalı Eğitim Sisteminin 2017-2018 öğretim yılındaki maliyeti ne kadardır? 2018-2019 öğretim yılı için ne kadar maliyet öngörülmüştür?

3- Şanlıurfa ilinde bir önceki eğitim yılında taşımalı sistem ile kaç öğrenci taşınmıştır ve maliyeti ne kadardır?

4- Şanlıurfa genelinde 2017-2018 eğitim yılında taşımalı eğitim ihalesini hangi firmalar kazanmıştır? 2018-2019 eğitim döneminde bu firmalardan yeniden ihaleyi kazanan var mıdır? Varsa bu firmalar hangileridir?

5- Haliliye ilçesindeki taşıma ihalesinin zamanında yapılmadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu gecikmeye neden olan kamu görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma açılmıştır?

6- Haliliye ilçesinde 2017-2018 döneminde kaç öğrenci taşımalı sistemden yararlanmıştır?

7- Haliliye ilçesinde 2017-2018 eğitim döneminde taşıma ihalesini hangi firmalar kazanmıştır? Bu firmalardan 2018-2019 eğitim yılında yeniden taşıma ihalesini kazanan firma var mıdır? Varsa bu firmalar hangileridir?”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan