Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Ticaret Borsası, Lisanslı Depoculuk Muhabbetinden Öteye Gidemedi

Ticaret Borsası, Lisanslı Depoculuk Muhabbetinden Öteye Gidemedi

Ruha Haber Ajansı – RHA) Türkiye’nin hububat ambarı olarak bilinen ve her yıl milyonlarca ton buğdayın elde edildiği Şanlıurfa’da, hububat ürünlerinin değerlendirilmesi amacıyla kurulan lisanslı depoculuğun kent tarımına bugüne kadar herhangi bir fayda sağlamadığı belirtildi.

VERİLEN SÖZLER HAVADA MI KALIYOR?

Kurulan depoların ne amaçla kurulduğu ve şuanda gösterdiği faaliyetler hakkında çiftçiler başta olmak üzere kamuoyunun hiçbir kesiminin haberi yok. Şanlıurfa Ticaret Borsası, ekonomiye yön verme açısından herhangi bir girişimde bulunmazken, verilen sözlerin havada kalması da kuruma olan tepkileri artırıyor.

LİSANSLI DEPOCULUKTAN KİMSENİN HABERİ YOK, NE OLDUĞUNU BİLMİYOR !

Kentte elde edilen hububatın işlenmesi ve çiftçilere de bu konuda kolaylık sağlanması amacıyla geliştirilen hububat lisanslı depoculuğun, en ufak bir ilerleme kaydedememesi çiftçilerin tepkisiyle karşılaşırken, buna yönelik bir adımın atılmadığı da gelen iddialar arasında. Ticaret Borsası’nın ekonomiyle her anlamda ilgilenmesi gerekirken vatandaşlar, kurum ismini bir tek seçim zamanları ve yılın ilk ürününe verdiği çeyrek altın zamanında duyduğunu belirtiyor.

BORSA, URFA FISTIĞINA NE ZAMAN SAHİP ÇIKACAK?

Yine Şanlıurfa’da üretilen ve yöreye has bir tat olan sadeyağının patentinin alınması da uzun süre gündemde tutulurken, Ticaret Borsasının bu konuda da bir ilerleme kaydedemediği belirtiliyor. Antep fıstığı olarak bilinen kırmızı fıstığın büyük bir kısmının Şanlıurfa’da yetiştirildiği göz ardı edilemezken, Şanlıurfalılar, Ticaret Borsasının Şanlıurfa’ya ait hiçbir ürüne sahip çıkamadığını ifade ediyor.

BORSA, ÜRETİCİLERİN TEPKİSİNİ ALMAYA DEVAM EDİYOR

Kentte yetişen ürünlerin yine kentte işlenmesi amacıyla girişimde bulunması gereken kurum, her geçen gün üreticilerin tepkisini alıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan