Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Sağlık-Sen başkanlık seçimine sayılı günler kaldı

Sağlık-Sen başkanlık seçimine sayılı günler kaldı

Şanlıurfa’da Sağlık-Sen delege seçimleri sona ermesinin ardından tüm dikkatler yapılacak il başkanlığı seçimlerine yöneldi.

Şanlıurfa başkanlığı için 2 adayın yarıştığı delege seçimleri sonunda 162 delegeden Abdulkadir Yabir 83 delege kazanırken Faruk Günak 79 delegede kaldı.

Mevcut başkan Faruk Günak’ın yapılacak olan delege seçimleri öncesinde twitter hesabından sözde mobbing iddiaları ile üyeler üzerinde baskı kurulduğunu öne sürmesinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü ise gerekçe göstermeden Başhekim Yrd. Doç. Dr. İdris Kırhan’ı görevden alarak yerine Op. Dr. Yusuf Yavuz’u atamıştı.

Başhekim değişikliği işe yaramadı!

Delege seçimleri öncesi yapılan başhekim değişikliği tepki toplarken Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının kararını ise değiştiremedi. Seçimlerde oylarını Faruk Günak’ın delegelerinden yana kullanmayan sağlık çalışanlarının Abdulkadir Yabir’in delegelerine oy vererek ‘mobbing’ iddialarının iftira olduğunu savunduğu şeklinde yorumlandı.

Mobbing iddialarını sosyal medya hesabından dile getiren Günak, delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından herhangi bir açıklama yapmadı.

Konuyla ilgili konuşan Abdulkadir Yabir, delege seçimlerinden zaferle ayrıldıklarını söyledi. Çetin geçen süreçle ilgili açıklama yapan Yabir, “Seçim sürecinde pek de ahlaki olmayan söylemler ile karşılaştık. Sağlık çalışanlarının kararını değiştirmek için yaptığımız projeler karalandı ki çevrenizde olanlara sağlanacak imtiyaz ile sendikacılık yapılamayacağını defalarca dile getirdik.” diye konuştu.

Delege seçimlerinin tamamlanması üzerine algı oluşturulmaya devam edildiğini dile getiren Yabir, “Yanlış hesap Bağdat’tan dönermiş. Şuan kazanılan delege sayıları bile algıyla değiştirilmeye çalışılıyor. Örneklendirecek olursak Birecik ilçesinde çıkarılan listedeki 5 delegeden 2 tanesi bizden yana tercihini kullanırken mevcut yönetimin onları da kendi delegeleri olarak lanse etmesi olayın vahametini gösteriyor. Ortak çıkarılan listede bizden yana karar veren delegelerin algıyla kendilerinden yana gösterilmesinin sonucu değiştirmeyeceği bilinmelidir.” dedi.

“Mevcut rakamlar daha da değişebilir!”

Delege seçimlerine kısa süre kala yaşanan başhekim değişikliğinin rüzgarı tersine çevirdiğini belirten Yabir, “Mobbing iddiaları ve yaşanan başhekim değişikliği ile sonucun değişeceğine inananlar yanıldıklarını anlamış oldu. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi iddia edildiği gibi mobbing uygulanmadığını gösterdi. Hatta yaşanan olaylar nedeniyle mevcut rakamların gösterilen tepki nedeniyle değişebileceğini öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan