Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Takoran Doğalığıyla Göz Dolduruyor
DCIM100MEDIADJI_0031.JPG

Takoran Doğalığıyla Göz Dolduruyor

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde yer alan ve tabiat güzelliği ile göz dolduran Takoran Vadisi, son dönemlerin en çok dikkat çeken mekanlar arasında yer alıyor.

Bölge halkının “saklı cennet” olarak tanımladığı Takoran Vadisi, Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi’nden başlayıp Adıyaman’ın Gerger ilçesine kadar uzanıyor.

Uzun bir süre keşfedilmeyi bekleyen Takoran Vadisi son dönemlerde çok sayıda yerli ve yabancı tursit misafiri ağırlıyor.

Vadi; sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ile göz doldururken son dönemlerde bölgeye getirilen tekne de ziyaretçilerin artışına katkı sunuyor.

Siverek Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,  Takoran Vadisi’nin tanıtımı ve geliştirilmesine yönelik çeşitli projeleri hayata geçirmeye çalışıyor.

Mesire alanının yanı sıra ziyaretçilerin dinlenebileceği alanlar da yapmayı planlayan belediyeler, bu sayede Takoran Vadisi’nin bölge turizmine katkı sağlayacağına inanıyor.

Takoran Vadisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz,Takoran Vadisi’nin el değmemiş doğası ve kaya mezarlarıyla tarihi yapılar arasındaki kanyon ve koylarıyla ‘saklı cennet’ olarak adlandırılan vadinin  cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

“55 bin metre kare alan üzerinde kurulan ve insanların rahatlıkla gelecekleri ve bölge insanına hitap eden bir alan oluşturduk” diyen Yılmaz şunları söyledi:

“Tur operatörleri ile görüşerek vadinin turizm destinasyonu içeresine alınması ve gezi güzergâhları arasına alınmasını sağlıyoruz. Takoran vadisi çok önemli bir vadi, vadinin turizme kazandırılması için bu tesisleri ve yatırımları yapıyoruz. Vadide görülmesi gereken doğal güzellikler var, kanyonlarımız var, yarım ada şeklinde Baki köyümüz var, koylarımız var, seyir tepelerimiz, yüzen restoranlarımız bulunmakta. Amacımız başta Siverek çevre illerden ve ülkemizin her ilinden vatandaşlarımızın gelip bu doğal güzellikleri görmesi ve keşfetmesi, ilçe merkezinden vadiye ulaşımı ve vadide tekne gezilerini ücretsiz yaptık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı gelip gezsinler istedik”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan