Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Nar Festivali Yoğun Ilgi Gördü

Nar Festivali Yoğun Ilgi Gördü

(Ruha Haber Ajansı ) Suruç Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Nar Festivali ( NARFEST ) hasat ve kortej yürüyüşü ile başladı. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı festival, vatandaşlardan tam not aldı.

Nar Festivali, öğleden sonra hasat programıyla başladı. Programda Kaymakam ve Suruç Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz, katılımcılara nar ikram etti. Açıkgöz, tarım şehri Şanlıurfa’nın en önemli değerlerinden Suruç Nar’ın olduğunu söyledi. Başkan Açıkgöz, şunları kaydetti:”Suruç narıyla ön plana çıkmış bir ilçemizdir. Daha önceki dönemlerde Suruç ilçemiz ekim alanı en fazla olan tarım ürünlerimizden biri.  GAP Projesinin hayata geçmesi ile birlikte Suruç Nar’ın ekimi alanı daha da genişlemiştir. Bugünkü üretimimiz 750 dekar ile 500 tonu buluyor. Gün geçtikçe bu rakam artıyor. Çiftçilerimize pazar alanının oluşturulması noktasında her türlü desteği veriyoruz. Suruç narının ihracatı yapılıyor şu aşamada. Amacımız ihracat rakamını artırmak.”

Nar hasadından sonra festival kortej yürüyüşü ile devam etti. Katılımcılar, stantları tek tek gezerek yapılan yemeklerden tattı. Festival, sıra gecesi konseri, mahalli sanatçılar, Selçuk Balcı, Ömür Gedik, Latif Doğan konseri ile son bulacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan