Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / VİRANŞEHİR – İlçelerini Terk Etmek Istemiyorlar

VİRANŞEHİR – İlçelerini Terk Etmek Istemiyorlar

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bulunan kamplarda çalışan güvenlik görevlileri başka illere gönderilecekleri bildirildi.

Şanlıurfa’da bulunan Suriyeli sığınmacıların kaldıkları kampların kapatılması ile birlikte kampta çalışan güvenlik personeli zor günler yaşıyor. Kamplardan ayırlan personel önce Göç İdaresi tarafından çeşitli kurumlarda istahdam edilmeye başlandı. Ancak işçilere yeni tebliğ edilen yazıda yaşadıkları şehirin dışında bir yer gösteriliyor. Bu durum Viranşehir’de çalışan işçileri zor durumda bırakıyor. İşçilerin bir çoğu evini barkını bırakmak istemiyor.

Kamp personeli ile ilgili bu durumun daha önce de gündeme geldiği ancak AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Göç İdaresi Genel Müdürü ile görüştüğü mağduriyetin giderildiği belirtilmişti.

Bu konu ile ilgili İlçede bulunan gazetecilerde sosyal medya üzerinden bu olaya tepki gösteriyor. Gazeteci Nurettin Karakış sosyal medya hesabından çağrıda bulundu.

Karakış, “Viranşehir gündem Gazetesi olarak AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı’ya ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü’ye soruyoruz. Viranşehir’de Kamp çalışalarının durumu ne olacak. Bu Kışta Iğdır’a niye Gönderiliyor” paylaşımında bulundu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan