Samimiyet

Şanlıurfa’da basın sektörü can çekişiyor. Sıkıntılar büyük gibi klasik söylemlerle yazıma başlamayacağım. Öncelikle tüm değerli okuyucumuz ve takipçilerimize saygı ve sevgilerimizi sunuyorum…

Bu yazıyı uzun bir süredir kaleme almayı düşünüyordum. Ancak son dönemlerde Urfa basının da yaşananlar bu yazıyı yazmamda çok etkili oldu. Anlayacağını yazmak gereksinimi hasıl oldu.

Şanlıurfa basın cemiyetleri veya dernekleri gibi başkanlık yarışı içinde olmadığımız herkesçe öncelikle net bir şekilde bilinmesi gerekiyor. Herkesin yaptığı kendisine misali ile bizde yolumuzda devam ediyoruz.

İnternet haberciliği (dijital medya) Urfa’da çokça yapılıyor ancak pek hakkını veren olduğu söylenemez. Bizler yani Ruha Haber Ajansı (RHA) bir ekip ile yola çıktık. Yaklaşık 10 meslektaşım ile bu yolda çok ciddi emekler vererek siz okuyuculara anlık  haber ulaştırmaya çalışıyoruz. Birçok internet haber sitesi bizlere abone olmuş haberlerimizi kullanıyor. Tabi bazı sözde meslektaşlarımız emeği hiçe sayıp kaynak göstermeden haberleri kullanıyor. Onlara da şimdilik saygı gösteriyoruz. Sadece emeğe saygılı olmaları yönünde sağduyuya davet ediyoruz.

Tabi bu yazının asıl amacı girişte de elzem olduğunu söylemeye çalışmıştım. Biz ekip olarak arkadaşlarımızla verdiğimiz emeği kimseyle bölüşme derdinde değiliz. Kimseden de yanımızda durmaları konusunda el pençe yaptığımız da yok. Bizler Urfa’da ciddi anlamda iyi ve kaliteli bir iş yapma uğraşı içindeyiz. Ancak görülen o ki bu durum birçok kişiyi rahatsız etmiş durumda. Onlara buradan çok bir şey söylemek istemiyorum. Ancak Biz her zaman iyi olandan tarafız kötü ile işimiz olmaz.

Kentte gazeteler ve televizyonlar çok kez bir araya geliyor. Görüşüyor bunlar bizi memnun eden şeyler, çok seviniyoruz. Ancak biz bu tip yapılara (platform) girmeyi düşünmüyoruz. Nedenini uzun uzun yazmak isterdim ancak siz değerli okuyucularımızı da boş işlerle meşgul etmek istemiyorum. Meslektaşlarımız kendilerince yapmış oldukları planlama ile devam etsin. Hepsi bizim arkadaşımız dostumuz. Dediğimiz gibi bu yapıyı çok da sağlam bulmuyoruz. Menfaat temelinde bir yapı yıkılmaya mahkûmdur. Çok da bizlere samimi gelmiyor.

Siz değerli takipçilerimiz ve bizleri okuyanlar sizleri mahçup etmemek için uğraş veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. İnternet haberciliği bizlerle tekrardan can bulmaya çalışıyor. Kopyala-yapıştırmaktan öteye geçemeyen haberciliği az da olsa bu tabuyu kentte yıkmaya çalışıyoruz. Gecenin bir vaktine kadar birçok arkadaş sizlere anlık haber vermek adına çok ciddi çaba sarf ediyor. Akşam beş, sabah 8 mantığı devam ederken biz yani ekibimiz bu mantığı hiçe saymaya çalışıyoruz.Yani 7/24 hizmet anlayışıyla çalışmaya gayret ediyoruz.

Tabi hal böyle olunca herkesin kamuoyundaki ederi de ona göre farklılık kazanıyor. Çoğu kez bu konuda bizler bazı kurumlara şikayet ediliyoruz. Bizim kurumlardan da ricamız yukarıda yapmak istediğimiz ve şuan yaptığımız çalışmaları, özveriyi lütfen günde bir veya iki haberle güncelllendi denilen haber siteleriyle bir olmadığımızı aktarsınlar. Biz her zaman söylediğimizin arkasındayız.

Yola çıktığımız bu ekip ile gün geçtikçe herkesin bizim aslında olması gerekeni yaptığımızı anlayacağını düşünüyoruz.

Yazımda çok da eleştiri kısmına yer vermek istemedim. Eleştiren oluyoruz, eleştirilebiliriz de. Yani gökten zembille inmedik sonuçta. O yüzden eksiklerimizi görüp onları bitirme telaşına giriyoruz bu yüzden eleştirilere de sonuna kadar açığız.

Yazıma son vermeden önce şunu da eklemek istiyorum. Şanlıurfa’da İnternet haberciliğine yeni soluk bizlerle geliniyor. Bu konuda bizlere destek olan herkese teşekkürü bir borç olarak biliyoruz. Bunun da farkındayız.Sizlere daha iyi hizmet sunma gayreti içerisindeyiz.

Başka bir yazıda buluşmak dileğiyle şimdilik kalın sağlıcakla….

Ömer DODANLI

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan