Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Mevsimsel Hastalıklardan Nasıl Korunacağız?

Mevsimsel Hastalıklardan Nasıl Korunacağız?

Sonbahar aylarına girilmesiyle birlikte gelen soğuk hava dalgası, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Uzman doktor Mustafa Çalık, bu dönemde hastalıklardan korunmanın yollarını açıkladı.

Türkiye’nin en sıcak iller sıralamasında yer alan Şanlıurfa’da son dönemlerde etkili olan soğuk hava dalgası, kronik hastalıkları da tetikledi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Çalık, mevsim geçişlerinde beslenmenin en iyi faktör olduğunu belirtti.

Konuşmasında D vitaminine dikkat çeken Çalık, toplum olarak D vitaminine ihtiyaç duyulduğu aktararak, “özellikle binalardaki hayat, güneş ışığından yararlanmamızı engelliyor. D vitaminine çok ihtiyacımız var, bu süreçte olabildiğince güneş ışınlarından faydalanmamız gerekiyor.” Dedi.

Beslenmenin önemli olduğuna vurgu yapan Çalık, “kronik hastalıklar bu süreçte kendini gösteriyor. Özellikle sebze tüketimine ağırlık vermemiz gerekiyor. Yumurta ve yoğurt gibi hayvansal ürünleri tüketmemiz lazım.  Kabuklu kuruyemişler oldukça faydalı ürünler, bunları tüketmemiz lazım. İlaçları kesinlikle aksatmamamız lazım ve grip aşılarını mutlaka yaptırmalıyız” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan