Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / “Rektör Dini Otorite Değildir, Kendi Alanına Baksın”

“Rektör Dini Otorite Değildir, Kendi Alanına Baksın”

Harran üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın yaptığı açıklamalar kamuoyunda tepki çekmeye devam ediyor. Tepkilerin odağındaki Taşaltın, bundan nasıl bir tavır alacağı henüz belirsiz ama gelen tüm tepkilerde kendisinin istifası isteniyor.

HÜDA Par Şanlıurfa il Başkanı Basri Demir, Harran Üniversitesi rektörüne tepki göstererek, “Rektör dini otorite değildir, toplumun hepsini farz-ı ayin noktasında bağlayıcılığının olmaması gerekiyor. Rektörün bu açıklamaları ben talihsiz açıklamalar olarak görüyorum. Çünkü kendisi dini otorite değildir.Bu konuda bir açıklama yapacak bir kurum varsa o da Diyanet  İşleri Başkanlığıdır. Rektör gitsin bilimsel çalışmalar yapsın, üniversiteyi tanıtıcı bilimsel çalışmalara imza atsın.” Dedi.

Rektörün FETÖ ile mücadelesinde cumhurbaşkanının yalnız kaldığını  ifade etmesine de tepki gösteren Demir, “Rektör, FETÖ Darbe girişiminde Cumhurbaşkanının yalnız kaldığını söylüyor. Bu rektör, 15 temmuzda sokaklara,meydanlara çıkan milyonlarca insanı göremiyor mu? 251 insanımız şehit oldu, İkibinin üzerinde insanımız Gazi oldu.Bunları göremiyor mu?”  diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan