Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa Eğitimde Bitik, İl Milli Eğitim Müdürü Oralı Değil!

Urfa Eğitimde Bitik, İl Milli Eğitim Müdürü Oralı Değil!

(Ruha Haber ajansı/RHA) – Şanlıurfa’da eğitim kanayan yara haline geldi ancak kimse oralı olmadı. Eğimde Doğu’daki birçok ilin gerisinden kalan Şanlıurfa’da İl Milli Eğitim Müdürü olayın ciddiyetinden haberdar değil.

Şanlıurfa’da eğitim sorunu yıllardır kanayan yara halde beklerken, mevcut İl Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’ında gelmesiyle daha da geriledi. Kente geldiği gün eğitim için çalışacaklarını ifade eden müdürden sonra eğitim daha da geriledi.

İllerin eğitim sıralamasında Doğu’daki illerin bile gerisinde kalan Şanlıurfa’da durum içler acısı… Eğitim sıralamasında 81 il içerisinde 79’uncu sırada bulunan Şanlıurfa’nın durumundan İl Eğitim Müdürü memnun olmuş olacak ki eğitim ile ilgili ne bir açıklama yaptı ne de bir adım attı.

Şanlıurfa’da liseyi bitiren her 100 öğrenciden sadece 16’sı üniversite gidebiliyor. Doğu illerinde bile bu sayı 40’a kadar çıkarken Şanlıurfa’da 16 olması ise velileri ve eğitim severleri kahretti. Yaşanan bu fiyaskodan sonra İl Milli Eğitim Müdürü’nün eğitimle ilgili nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan