Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / İlgi duyduğu operayı hayatının merkezi yaptı

İlgi duyduğu operayı hayatının merkezi yaptı

Ruha Haber Ajansı RHA- Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde doğan ve çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan Urfalı müzisyen sanatçı İbrahim Halil Turgut, azim ve başarısıyla bugün takdir edilecek bir seviyeye geldi.

Hilvan’ın Kuskunlu köyünde doğan Turgut, ilgi duyduğu müziği hiçbir zaman bırakmayarak, üniversitede müzik eğitimi ile ardından Ankara Devlet Opera ve Balesinde devam etti.

Müzik ve operaya olan ilgisini anlatan Turgut, zorlu şartlardan da geçtiğini ancak bu şartların kendisine engel olmadığını kaydetti. Bu serüveni anlatan Turgut, “Çocukken yapmak istediğim iki tane meslek vardı. Biri müzisyen olmak diğeri ise hukukçu olmak. Ancak müzik daha ağır basıyordu. O dönemler çocuk şarkıcı furyası çok yaygındı; babam bana da kaset çıkarttırmak istiyordu ancak ben o zamandan beri bu mesleğin okulunu okumak istiyordum. Daha sonraları da operaya ilgi duydum. Şanlıurfa’da,  içerisinde opera ariaların,türkülerin ve şarkıların olduğu bir konser vermek istiyorum. Doğduğum şehirde böyle bir konser vermek benim için büyük bir onur olacaktır.” Dedi.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan