Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa’dan Kıbrıs’a neden uçak seferi başlatılamıyor?

Urfa’dan Kıbrıs’a neden uçak seferi başlatılamıyor?

Ruha Haber Ajansı RHA- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) okuyan öğrencilerin büyük bir bölümünü Şanlıurfalı öğrenciler oluştururken, Urfalı öğrenciler ise Kıbrıs’a gitmek için Antep’e gitmek zorunda kalıyor.

Şanlıurfa’dan Kıbrıs’a uçak seferlerinin başlatılması için defalarca girişimlerde bulunulmasına rağmen tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Son olarak AK Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özşavlı da böyle bir girişimde bulunduklarını söylemiş, sonuç beklediklerini açıklamıştı. Şanlıurfa merkez ve özellikle ilçelerden Kıbrıs’a okumaya giden öğrenciler havaalanına yetişmekte büyük güçlük çekerken, bu çilenin son bulmasını bekliyor.

Şanlıurfa’ya yakın bir diğer il olan Diyarbakır’dan da seferler başlatıldı ancak bu da Şanlıurfalı öğrenciler için sıkıntı yaratıyor. Özellikle kış aylarında gidip gelmekte büyük zorluk yaşayan öğrenciler, girişimlerin bir an önce başarılı olmasını bekliyor.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan