Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Birecik’te silahlar konuşmuştu, adaylıkta kim konuşacak?

Birecik’te silahlar konuşmuştu, adaylıkta kim konuşacak?

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Belediye başkan adaylarının açıklamasına sayılı günler kala gözler Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine çevrildi. Ak Parti İlçe başkanına silah çekmekle ülke gündemime oturan Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı hakkında genel merkezin nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

 Şanlıurfa’nın merkezden en uzak ilçeleri arasında olan Birecik’te şüphesiz 24 Haziran’dan bu yana işler karışık ve sular durulmuyor. Hatırlanacağı üzere 24 Haziran’da Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın kayın biraderi olan Mahmut Mirkelam’ın 24 Haziran milletvekili seçimlerinde AK Parti’den aday gösterilmemiş ve siyasi gerilim tavan yapmıştı. Hemen akabinde Başkan Pınarbaşı’nın genel merkezi eleştirisi ise herkese “vay be” dedirtmişti.

Birecik’te yaşanan siyasi buhran bununla da sınırlı kalmamıştı. Öyle ki herkesin hatırlayacağı üzere 2 ay önce Pınarbaşı AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Özbakan’a silah çekmiş ve bu olay ülke gündeminde bomba etkisi yaratmıştı. 24 Haziran’da aday gösterilmeyen Mirkelam ise ilçe başkanlığına getirilmiş ve siyasi buhran bir nebze de olsa durmuştu.

Öyle ki yaşanan siyasi krizden sonra birçok Birecikli vatandaş duruma tepki göstermişti. Yaşanan  onca olaydan sonra Ak Parti Genel Merkezi’nin Birecik Belediye Başkanlığı için nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan