Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Büyükelçi Önen, Çinli Gazetecilerle buluştu

Büyükelçi Önen, Çinli Gazetecilerle buluştu

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Çin Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sayın Wang Dongmei ve Çin’in önde gelen basın organlarının editörleri ile akşam yemeğinde buluştu.
Büyükelçi Önen, Türkiye-Çin ilişkilerinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacak iki ülke medya kuruluşları arasında işbirliğinin artması gerektiğini söyledi.

ÇHC Büyükelçimiz A. Emin Önen, Çin Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sn Wang Dongmei ve Çin’in önde gelen basın kuruluşlarından China Media Group, Global Times, China Daily ve Caixin’in editörleri ile akşam yemeğinde bir araya gelerek basın alanında iş birliği imkânlarını ele aldı.

Çinli gazetecilerle buluşmasıyla ilgili bilgi veren Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Bugün Çin Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sayın Wang Dongmei ve China Media Group, Global Times, China Daily ve Caixin’in değerli editörleri ile akşam yemeğinde bir araya gelip basın alanında işbirliğini nasıl geliştirebileceğimiz üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Çin ve Türkiye arasında eksik ve yanlış bilgilerin büyük bir kısmı birbirimizi batılı medya kuruluşları üzerinden okumamızdan kaynaklanıyor. Ülkelerimizin medya kuruluşları arasında işbirliğinin artması Türkiye-Çin ilişkilerinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan