Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / URFA – AK Parti kendine mi muhalif oldu?

URFA – AK Parti kendine mi muhalif oldu?

Mart yerel seçimleri öncesi kesin adaylık listelerinin açıklanma döneminde Şanlıurfa’da AK Partili aday adayları adaylık için her yolu mübah buluyor.
31 Mart yerel seçimlerine 3 aylık bir zaman dilimi kaldı. Siyasi partiler Türkiye geneli stratejik bölgeler hariç bir çok il ve ilçede kesin aday listelerini açıkladı.
Bu kapsamda Şanlıurfa’da gün yok ki farklı bir gelişme yaşanmasın. Ne muhalefet ne de hükümet partisi aday belirme ile ilgili net bir karar henüz almış değil. AK Parti kentte büyükşehir belediye başkan adayını belirledi ancak ilçelerde sorun büyük. Mevcut belediye başkanları değişime pek sıcak bakmıyor. AK Parti’de bu hafta resmi olarak kesin aday listesi açıklayıp tanıtım toplantısı gerçekleştirecekti. Ancak bir çok aday adayı listeye giremediklerini öğrenmeleri ile birlikte soluğu AK Parti Şanlıurfa il binası önünde aldı. Eylemler yaparak resmi açıklama ile açıklanacak olan isimleri yüksek perdeden protesto ettti.
Adaylık için çalışma yürüten aday adayları kendileri olmasa da arkalarına aldıkları aşiret mensuplarını alıp il binasının önüde dayandı. Bu eylemler sonuç vermiş olmalı ki yarın (Cumartesi) yapılması beklenen aday tanıtım toplantısı il başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.
AK Parti’de yaşanan gelişmeler bununla da sınırlı değil sosyal medya üzerinden açılan fan ve fek hesaplar üzerinden aday adayları ve mevcut belediye başkanlarının  taraftarları bir birilerini kıyasıya eleştiriyor. Bu durum akıllara “AK Parti kendine mi muhalif oldu” yorumlarına neden oldu.
Kesin listede yer aldıkları belirtilen isimler bir cephe oluştururken bir diğer tarafta mevcut belediye başkanları ve yüksek oranda aday olacaklarını düşünen isimler üst kapalı bir şekilde birbirilerini eleştirmeyi sürdürürken aday belirlemede ismi geçen birçok AK Parti Urfa vekili de bu eleştirilerden nasibini alıyor.
Öte yandan aday tanıtım programının ileri bir tarihe ertelenmesi de kesin aday listesinde değişiklik olacağı yorumları peş peşe geldi. Sosyal medyada ve kulislerde AK Parti’de 3 veya 4 ilçede aday değişikliğine gidileceği savunuluyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan