Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Listeye isim ekletmek 500 lira!!!

Listeye isim ekletmek 500 lira!!!

(Ruha Haber Ajansı – RHA) 30 Mart yerel seçimlerine doğru Şanlıurfa’da AK Parti ilçe adayları belirlenmesi için çalışmalara sürerken sosyal medyada listeler havada uçuşuyor. İddia o ki listeler bilinçli olarak algı oluşturmak için hazırlanıyor.

Yerel seçimler öncesi AK Parti Şanlıurfa’da büyükşehir belediye başkan adayının ardından ilçe adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. Geçen hafta açıklanması beklenen aday listesi ertelenen tanıtım toplantısı ile birlikte netlik kazanmadı.

Bu kapsamda seçim öncesi adaylık için girilen son virajda sosyal medya üzerinden paylaşılan ve medyaya bilerek servis eden listelerle algı oluşturulmaya çalışıldığı ileri sürülüyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları aday listeleri üzerinden para kazandığı iddia ediliyor.

İddia göre aday adayı olan kişilerin liste de olma karşılığı sosyal medyada kalabalık takipçi kitlesi olan ve büyük bir çoğunluğunun da fake hesap olduğu bu kullanıclara 500 TL ile 5000 TL arasında ücret ödendiği ileri sürülüyor.

Bu kullanıcılar ücretleri alınan aday adaylarını kesin aday listesi olarak ve üzerine AK Parti’nin logosunun da olduğu listeye ekletip önce basına sonra ise hesaplarından paylaştığı ileri sürülüyor.

Durum böyle olunca kesin adaylık açıklaması öncesi kentte bu konuda ciddi bir bilgi kirliliği oluşuyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan