Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / FLAŞŞ İDDİA: Mevcut başkanlar çatıyı destekleyecek

FLAŞŞ İDDİA: Mevcut başkanlar çatıyı destekleyecek

(Ruha Haber Ajansı RHA)-Şanlıurfa’da AK Parti’den aday gösterilmeyen mevcut ilçe belediye başkanlarının büyük bir çoğunluğunun çatı adaylarını destekleyeceği ileri sürülüyor.

31 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi partiler kesin aday listelerini açıkladı. Bu kapsamda AK Parti Şanlıurfa’da bir ilçeyi (Harran) Cumhur İttifakına bırakırken diğer tüm ilçelerde adaylarını açıkladı.
Adayların isimlerinin netleşmesi ile birlikte parti içi küskünlükler baş gösterdi. Aday gösterilmeyen 3 mevcut belediye başkanı AK Parti’den istifa ederek farklı partilerden seçime girme kararı aldı.
Yeni adaylar geçtiğimiz gün AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un katımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısı ile tanıtıldı. Ancak toplantının ardından kulislerde ciddi bir iddia konuşulmaya başlandı.
İddiaya göre AK Partili mevcut ilçe belediye başkanlarının çatı adaylarına destek vereceği belirtiliyor.
Gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına AK Partili mevcut ilçe belediye başkanlarının katılmaması iddiaların gerekçesi olarak gösterildi.
Aday tantım toplantısına katılmayan biri vekil 6 belediye başkanına ilişkin basında çıkan ‘küskün’ haberlerine herhangi bir açıklama yapmamaları bu iddiaları güçlendirirken, yine kulis bilgilerine göre farklı partileri ile seçime girecek 3 mevcut belediye başkanının dışında bir iki ilçe belediye başkanının da çatı adaylığı için görüşme halinde olduğu ileri sürüldü.
CEVHERİ İLÇE ADAYLARINI GÖRÜŞÜYOR
Muhalefet partilerinin desteğini alarak Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olarak seçime girmeye hazırlanan Sabahattin Cevheri’nin bugünlerde resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Cevheri’nin açıklamadan önce merkez ilçe adayları başta olmak üzere çatı adaylığı için ilçe adaylarının netlik kazanması için görüşmeler yaptığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan