Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Çatı’dan stratejik hamle! Bakın kimlerle görüşülüyor

Çatı’dan stratejik hamle! Bakın kimlerle görüşülüyor

(Ruha Haber Ajansı RHA)- Yerel seçimler öncesi Şanlıurfa’da AK Parti’nin adaylarının netleşmesinin ardından muhalefet partilerinin desteğini alan Sabahattin Cevheri öncülüğünde çatı ekibi aday belirlemek için kolları sıvadı.

31 Mart yerel seçimler için Şanlıurfa’da AK Parti’ye rakip olarak seçime girecek olan siyasi partiler çatı adaylıkları için çalışma yürütmeye devam ediyor. Büyükşehir adaylığı dışında henüz ilçe adaylarının netlik kazanmadığı muhalefet kanadı büyükşehir adayı olarak belirlenen Sabahattin Cevheri ile birlikte merkez ilçeler başta olmak üzere ilçe adaylarını belirmeye çalışıyor.

Bu kapsamda merkez ilçe adaylığı için birçok isimle temasa geçildiği bildirildi. Mevcut belediye başkanlarının da görüşmelere dahil edileceği bilgisi de kulislerden konuşulurken, Eyyübiye’de mevcut belediye başkanının çatıdan adaylık olursa kabul edeceği yönünde bilgiler sızdı. Ancak Eyyübiye’de çatı adaylığı için mevcut başkana verilmesine muhalefet kanadından sıcak bakılmadığı ileri sürüldü.

Merkez ilçelerde çatı adaylığı için Karaköprü’de Essum Saatçi Aslan ve Sabri Yetim ile görüşmelerin devam ettiği bildirilirken, Eyyübiye’de ise Necmettin Sağlam, Süleyman Elgün ve Mahmut Öcek  ile görüşmelerin yapıldığı belirtildi. Haliliye ilçesi için de Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz’a çatı adaylığı için teklif götürüldüğü bilgileri kulislere yansırken, Seydi Eyyüpoğlu cephesinden Haliliye için bir hamle olasılığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor

Merkez ilçe adaylığı için yapılan görüşmelere bakıldığında çatının tüm kesimleri ve AK Parti içindeki küskünleri etrafına kendi taraflarına çekmek istedikleri anlaşılabiliniyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan