Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / “Biz Kudüs’ü kurtarmayacağız, Kudüs bizi kurtaracak”

“Biz Kudüs’ü kurtarmayacağız, Kudüs bizi kurtaracak”

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’da Kudüs Anneleri Platformu, Balıklıgöl Platosu’nda Mescidi Aksa ve Kudüs için basın açıklaması düzenledi.

Her hafta bir araya gelen platform üyeleri, Balıklıgöl Dergah Camii önünde 58. Basın açıklamasını yaptı. Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Zehra Kazan, şunları kaydetti:”Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.

Meryem  kimdir?

Meryem, hayatta var olma gerekçelerine  ve inandığı değerleri  yaşayıp yaşatmaya çalıştığı için çeşitli acılara maruz kalan Kudüslu kadının gerçeğini ortaya koyan kişidir.

Bizler , dünyada adaletsizliğin son bulmasını isteyen sıkıntılı coğrafyalarda yaşayan kadınların yanında olunması gerektiğini savunan ve dünyada barışın Kudüs ‘ten yükseleceğine inanan , Hz. Meryem in yaşadıkları sıkıntıların benzerini yaşayan Kudüs lu kadınların yanında olunması gerektiğine inanan insanlarız. Hepimiz Meryem’i korumak istiyoruz.

28 ocak itibariyle tüm dünya çapında başlatılan Hepimiz Meryem’iz kampanyasına Kudüs anneleri platformu olarak sonuna kadar destek veriyor ve hepimiz Meryem’iz diyoruz. Filistinli çilekeş Meryemlerin acılarını paylaşmak adına uluslararası Kudüs eğitim kültür ve araştırma derneği tarafından başlatılan Hepimiz Meryem’iz kampanyasına hem dualarımızla hem de sosyal medya üzerinden destek olmaya tüm halkımızı davet ediyoruz.

Uluslararası camiada Filistin’deki Meryemlere dikkat çekmeye çalışıldığı hafta içinde 30 ocak günü  Kudüs un meryemlerinden bir Meryem’imiz daha şehit edildi. İsrail askerleri Doğu Kudüs‘teki al-Zaayim kontrol noktasından geçen peçeli ve sırt çantalı 16 yaşındaki kız çocuğunu, peçesini açmadığı gerekçesiyle ateş ederek öldürdü. Okuldan dönüyordu ve katil İsrail askerlerince durduruldu.  Peçesini açmak istemeyince de 16 yaşında tek kurşun ile şehitler kervanının en genç yolcularından biri oldu… katil ve korkak güruh onun canlısından korktuğu kadar naasindan da korkmuş olacak ki tek kurşun ile şehit ettikleri gencecik samah in naasina dahi silah uzattı.

Bıçaklı suikast yapacaktı gerekçesiyle şehit edilen 16 yaşındaki samah in çantasından sadece ders kitapları çıkmıştı…korkak namert hain katil Yahudi askerleri bir Meryem’imizi daha kalleşçe aramızdan koparmış oldu. Buradan 16 yaşındaki samah kardeşimize ve diğer tüm şehit Meryemlerimize Allah tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır niyaz ediyoruz.

Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 45.Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.

YAŞANAN ZULÜM, İŞGAL VE ACILAR BİTSİN

Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.

Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz.

KUDÜS İSLAM’INDIR VE İSLAM’IN KALACAKTIR

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle. İslâm Âleminde ittihad ve vahdeti nasip eyle. Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle. Mübarek günler ve beldeler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan