Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / DEDAŞ’ın eski trafosu ‘BOMBA’ oldu patladı

DEDAŞ’ın eski trafosu ‘BOMBA’ oldu patladı

(Ruha Haber Ajansı RHA)- Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesin’de bugün elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ’a ait eski bir trafo patladı. Şans eseri can kaybı olmazken, 6 araçtan 4’ü kullanılamaz hale geldi.

Şanlıurfa’nın merkez Haliliye İlçesi’ne bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde bugün felaketin ucundan dönüldü. İddiaya göre eski bir trafo bugün öğle saatlerinde ilçenin yoğunluğu ile bilinen Bahçelievler mahallesinde patladı. Olay yerinde bulunan araçlar alev aldı. Alev alan 6 araçtan 4’ü kullanılmaz hale geldi.
Elektrik şirketi Doğu ve Güneydoğu’ya milyonluk yatırımlardan bahsederken bugün Şanlıurfa’da felaketin eşiğinden dönüldü. Şans eseri patlamanın yaşandığı sırada elektrik trafosunun bulunduğu mevkiden kimse geçmiyordu. Patlamadan sonra çıkan yangın uzun bir süre sonra itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Elektrik şirketi her defasında bölgeye yaptığı yatırımlarını öne çıkarırken kenttin en lüks semtlerinde Bahçelievler’de hala enerji hatları yerin altına alınmış değil. Bugün yaşanan patlama ve sonrasında meydana gelen yangının enerji dağıtım hatlarının şehir merkezlerinde de henüz yer altına taşınmadığını gün yüzüne çıkardı.
Öte yandan bugün meydana gelen olayın ardından ulusal basına kim veya kimler hangi niyetle servis ettikleri bilinmezken, Şanlıurfa’yı kaçak elektrik kenti ilan ederek tüm Urfalıları hırsız ilan etti. Haberlere ‘kaçak elektriğin en fazla olduğu kentte faciadan dönüldü’ başlıkları ile öne çıktı.
Bu kapsamda daha önce de elektrik kesintilerini protestolarına ilişkin kurum tarafından yapılan açıklamalarda kaçak elektrik kullanımı suçlamasıyla biliniyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan